Rezultati istraživanja u sklopu Jean Monnet Modul projekta Sveučilišta Sjever objavljeni na utjecajnom portalu

Sveučilište Sjever u razdoblju od 1. rujna 2018. do 31. kolovoza 2021. godine provodi izuzetno značajan projekt u okviru Jean Monnet-a Modula. Modul programa Jean Monnet Module kratak je nastavni program (ili tečaj) u području studija o Europskoj uniji na ustanovi visokog obrazovanja. Svaki modul traje najmanje 40 sati po akademskoj godini. Moduli mogu biti usmjereni na jednu disciplinu europskih studija ili mogu biti multidisciplinarnog pristupa.

Tom  je prilikom na Sveučilištu Sjever krajem lipnja 2019. godine, kao jedna od aktivnosti projekta, bila održana Ljetna škola gdje su sudionici imali priliku detaljnije upoznati pravnu perspektivu o ključnim temama EU-a na način primjeren svim građanima.

Predavači na održanoj Ljetnoj školi bili su Nicolas de Sadeleer iz Université Saint-Louis, Brussels i Ivana Damjanović, Centre for European Studies, Australian National University; priznati stručnjaci iz područja rada i europskog prava.

Jedan od rezultata projekta jest i stručan članak Ivane Damjanović; jedne od predavačica, na temu kraja investicijske arbitraže za strane investitore iz Europske unije, koji je tom prilikom objavljen na utjecajnom internetskom portalu Ekonomski lab.

Cijeli tekst može se pročitati na sljedećem linku http://arhivanalitika.hr/blog/kraj-investicijske-arbitraze-za-strane-investitore-iz-europske-unije/

1524218777_logosbeneficaireserasmus-right-hr1524218830_logosbeneficaireserasmus-right-en