Na diplomskom sveučilišnom studiju Poslovna ekonomija studenti će steći sve kompetencije uz profesore sa strogim kriterijima, ali s dobrom namjerom razumijevanja i pomoći

Doroteja Mandarić studentica je diplomskog sveučilišnog studija Poslovna ekonomija, koji je ovaj studij odabrala upravo zbog mogućnosti vanrednog studiranja ali i širokog znanja koja će na ovom studiju steći.

Kako joj je na studiju, Doroteja je ispričala u nastavku.

"Prethodno sam završila Šumarski fakultet u Zagrebu, preddiplomski studij Urbanog šumarstva, zaštite prirode i okoliša. Kako se nisam pronašla u tom zvanju, odlučila sam ići u smjeru ekonomije, budući da je ekonomija širok pojam i vjerovala sam da ću se pronaći u nekom polju/dijelu. Ono što je istaklo Sveučilište Sjever u mom odabiru jest ponuda vanrednog sveučilišnog diplomskog studija, koji mi je dozvoljavao da moje poslovne obaveze ne budu narušene, a uz mogućnost stjecanja titule magistra.

Jako sam zadovoljna odabirom i dogodilo se upravo ono što sam i željela – pronašla sam polja ekonomije koja me zanimaju i otkrila čime bih se htjela baviti u budućnosti.

Prednost studija na Sveučilištu Sjever je svakako je ono što sam i ranije spomenula – vanredno studiranje koje omogućava da obaveze na poslu nisu narušene, gdje se nastava održava u popodnevnim satima i vikendom. Osim toga, meni osobno je jako važna i titula koju ću steći završetkom, a koju nudi sveučilišni diplomski studij. Također, profesori su puni razumijevanja za poslovne obaveze,  a studiranje i komunikacija tijekom studija vrlo ugodna.

Svakako bih preporučila studij svima zainteresiranima. Studij daje sva potrebna znanja nekom tko se priprema za tržište rada, uz dobar tempo fakultetskog angažmana koji se ipak može ispuniti uz druge (poslovne, osobne) obaveze. Studenti će steći sve kompetencije uz profesore koji imaju stroge kriterije, ali s dobrom namjerom razumijevanja i pomoći."

Kolegica Mandarić zaposlena je i sada u državnoj instituciji u IT sektoru, a znanja koja će dobiti na ovom studiju itekako će joj koristiti u daljnjem radu, ali i usavršavanju.