Online konferencija "Važnost sigurnosti hrane u poslovanju s hranom" povodom obilježavanja Svjetskoga dana sigurnosti hrane

Online konferencija "Važnost sigurnosti hrane u poslovanju s hranom" organizira se povodom obilježavanja Svjetskoga dana sigurnosti hrane usmjerene prema subjektima uključenih u poslovanje hranom: proizvođačima, prerađivačima, prodavačima kao i potrošačima. Odjel za prehrambenu tehnologiju Sveučilišta Sjever i HGK Županijska komora Koprivnica organiziraju konferenciju koja će biti održana u petak, 5. lipnja 2020., u 14 h na sljedećem linku: https://meet.google.com/rqa-heet-gya te je besplatna i otvorena za sve zainteresirane.

Svi koji se bave hranom moraju sudjelovati na sprečavanju, otkrivanju i upravljanju rizicima koji se prenose hranom, čime doprinose sigurnosti hrane, poljoprivredi, tržištu, turizmu i ono najvažnije zdravlju ljudi. Pozvani su sljedeći eminentni predavači koji će govoriti o sigurnosti hrane na koji način sudjeluju u svojim aktivnostima u osiguranju iste:

mr. sc. Tatjana Karačić, dr. med. vet., Pomoćnica ministrice poljoprivrede,
dr. sc. Darja Sokolić, Ravnateljica Centra za sigurnost hrane, Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu,
Božica Marković, Direktorica sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo Hrvatske gospodarske komore,
prof. dr. sc. Jasna Bošnir – voditeljica Odjela za zdravstvenu ispravnost i kvalitetu hrane i predmeta opće uporabe i dr. sc. Ivančica Kovaček – voditeljica Odjela za mikrobiološke analize hrane Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Andrija Štampar“,
dr. sc. Nina Puhač Bogadi, voditeljica sustava sigurnosti hrane i upravljanja kvalitetom iz Podravke;
mr. sc. Dijana Posavec, Ravnateljica Centra dr. Rudolf Steiner;
doc. dr. sc. Natalija Uršulin-Trstenjak, Odjel za prehrambenu tehnologiju Sveučilišta Sjever.