Otvoren probni pristup – Global Infectious Diseases and Epidemiology Online Network (GIDEON)

S obzirom na trenutačne okolnosti i epidemiju bolesti COVID-19, za hrvatsku znanstvenu i akademsku zajednicu otvoren je probni pristup na bazu podataka Global Infectious Diseases and Epidemiology Online Network (GIDEON).

Ova baza podataka sadrži podatke o svim zaraznim bolestima u svakoj zemlji. Svakodnevno ažuriranje podataka o najnovijim epidemijama ovu bazu čini iznimno korisnim alatom za pomoć pri dijagnosticiranju bolesti, identifikaciji organizama i liječenju. Baza također uključuje više od 30.000 grafikona i slika.

Detaljnije informacije o ovoj bazi možete preuzeti ovdje, a video upute za ciljano pretraživanje informacija o COVID-19 možete pronaći ovdje.
Budući da mnogi korisnici i članovi hrvatske akademske i znanstvene zajednice trenutačno nisu u mogućnosti biti na svojim matičnim ustanovama, omogućen je udaljeni pristup na ovu bazu upisom korisničkih podataka, dostupnih upitom na mail: knjiznica.vz@unin.hr.

Probni pristup bit će dostupan do 17. svibnja 2020., a u slučaju problema s pristupom obratite nam se na baze@nsk.hr ili na 01 6164 172.

(Izvor: Portal elektroničkih izvora za hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu)