Dolazna Erasmus+ mobilnost doc. dr. sc. Binoy Kampmark

U sklopu odvijanja projekta suradnje u sklopu programa ERASMUS+ KA107, 2018-2020, Sveučilište Sjever je u posljednjem tjednu siječnja 2020. godine na poziv izv. prof. dr. sc. Petra Kurečića posjetio doc. dr. sc. Binoy Kampmark, RMIT University, Melbourne, Australija, koordinator projekta ispred jedne od ustanova partnera Sveučilišta Sjever u ovom projektu. Dr. sc. Kampmark diplomirao je povijest i pravo na University of Queensland, Brisbane, Australija, a doktorirao je na Sveučilištu Cambridge. Dobitnik je više priznatih međunarodnih stipendija.

Dana 27.01.2020. gostujuće predavanje održano je studentima treće godine studija Komunikologije, medija i novinarstva, u sklopu nastave na kolegiju Međunarodnih odnosi, EU institucije i globalna politika, a teme predavanja bile su suvremeni trgovinski sporazumi i posebno Transpacifički sporazum o trgovini (TPP), uloga suvereniteta u suvremenom svijetu i prijetnje istome od strane političkih elita povezanih s korporacijama te politički aktivizam u razotkrivanju ovakvih i ostalih potencijalno štetnih aktivnosti, kroz informiranje građana i zviždače, fizičke osobe i organizirane u smislu nevladinih organizacija i mreža, potkrijepljeno primjerima poput Wikileaks.

Gostujuće predavanje također je održano i studentima prve godine studija Komunikologije, medija i novinarstva, u srijedu, 29. siječnja 2020. g., u sklopu nastave na kolegiju Pisanje vijesti, a teme predavanja bile su percepcije i informacije vezane uz povijest i sadašnjost Australije, imigracijsku politiku Australije i njenu evoluciju kroz povijest, te važnost Australije u međunarodnim odnosima i međunarodnoj ekonomiji.

Sveučilište Sjever nastavlja uspješnu suradnju sa Sveučilištem RMIT, uz Sveučilište Darwin jednim od dvije svoje australske ustanove partnera, na budućim mobilnostima i projektnim prijavama.