Uspostavljena suradnja Odjela za graditeljstvo Sveučilišta Sjever i Građevinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu

Docent Odjela za graditeljstvo Sveučilišta Sjever, doc. dr. sc. Aleksej Aniskin tijekom svog službenog puta u Bosni i Hercegovini, krajem listopada 2019 g. održao je sastanak sa doc. dr. sc. Adisom Skejićem s Građevinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu u svrhu mogućnosti suradnje u znanosti i obrazovanju, razmjene iskustva u terenskim i laboratorijskim geotehničkim ispitivanjima i mogućnosti prijave Erasmus+ projekta mobilnosti (ne)nastavnog osoblja.

Sveučilište Sjever i Univerzitet u Sarajevu već su ranije uspostavili međunarodnu suradnju uspješnom prijavom Erasmus+ projekta KA107 (Odjel za komunikologiju UNIN i Fakultet političkih nauka UUS). Osim navedenog, doc. dr. sc. Aniskin surađuje s kolegicom izv.prof. dr. sc. Naidom Ademović putem međunarodnog projekta br "CIII-HR-1302-02-1920" pod nazivom "Research and Education of Environmental Risks" u mreži CEEPUS (www.ceepus.info), te je ustanovljen zajednički interes u području Mostova i Potresnog inženjerstva. U planu je i zajednički znanstveni rad te prijava Erasmus+ KA107 projekta mobilnosti kao nastavka suradnje.

Putem novog projekta planira se daljnja razmjena iskustva u nastavi i znanosti te realizacija zajedničkih znanstvenih projekata.

Galerija