Gostujuće predavanje dr. sc. Nenada Drvara na Sveučilištu Sjever

Sveučilišni centar Varaždin

Na Sveučilištu Sjever će u četvrtak, 30. siječnja 2020. godine u dvorani UNIN2-110  s početkom u 15:30 sati u sklopu kolegija Mjerenja u proizvodnji i Procesna mjerenja održati gostujuće predavanje dr. sc. Nenad Drvar.

Predavanje pod naslovom "Optički mjerni sustavi za mjerenje oblika, pomaka i deformacija" je koncipirano na optičkoj opremi za 3D mjerenje oblika, pomaka i deformacija, a prikazat će se mjerni principima zanimljivim primjenama u gotovo svim tehničkim područjima. Radi se o modernim tehnologijama pa će predavanje biti posebno interesantno profesorima i studentima koji su povezani s mjeriteljstvom, kontrolom kvalitete, proizvodnjom, povratnim inženjerstvom (reverse engineering), 3D printanjem, analizom vibracija, eksperimentalnom mehanikom i trodimenzionalnom digitalizacijom visoke kvalitete.

Na predavanju će se uživo izvesti 3D mjerenje oblika, 3D mjerenje pomaka i deformacija (na površini objekta) kao i optičko 3D pozicioniranje na opremi vodećeg svjetskog proizvođača.

Nenad Drvar je nakon diplomiranja na Zagrebačkom Fakultetu strojarstva i brodogradnje Nenad Drvar se kroz izradu magistarskog i doktorskog rada bavio razvojem optičkih mjernih metoda za 3D mjerenje oblika i deformacija. Na doktorskom studiju FSBa uključen je u nastavu o naprednim mjernim metodama. Objavio je četrdesetak znanstvenih i stučnih radova. Trenutno radi kao voditelj deformacijskog odjela u tvrtci Topomatika gdje se bavi implementacijom optičkih sustava za mjerenje pomaka i deformacija u proizvodne procese.

Pozivaju se studenti da prisustvuju predavanju u što većem broju!