Ovid: slobodan pristup odabranim e-izvorima u prosincu

Poštovani,

obavještavamo vas da će tijekom prosinca tvrtka Ovid Technologies omogućiti slobodan pristup sljedećim odabranim e-izvorima:

Joanna Briggs Institute EBP Database je sveobuhvatna baza podataka koja sadrži istraživanja utemeljena na dokazima te obuhvaća širok spektar informacija u okviru biomedicine i zdravstva koje su analizirali, ocjenjivali i pripremili stručni recenzenti na JBI. JBI se smatra jednim od vodećih svjetskih pružatelja informacija i alata koji pomažu zdravstvenim djelatnicima u provedbi učinkovitog praktičnog programa utemeljenog na dokazima i pružanju najbolje moguće njege pacijentima.

Global Infectious Diseases & Epidemiology Online Network (GIDEON) baza podataka sadrži sveobuhvatne podatke o zaraznim bolestima u svakoj zemlji. Ažurira se na dnevnoj razini  s informacijama o najnovijim epidemijama, a korisna je kao pomoć u dijagnosticiranju bolesti i identifikaciji raznih organizama. Baza također uključuje više od 30.000 grafova i slika.

Academic Medicine je časopis Udruge američkih medicinskih koledža (Association of American Medical Colleges) koji služi kao međunarodni forum za razmjenu ideja, informacija i strategija za rješavanje glavnih izazova s kojima se suočava akademska medicinska zajednica. Časopis obuhvaća teme u okviru obrazovanja i profesionalnog usavršavanja, regulative u okviru znanosti i zdravstva, institucionalne politike i upravljanja te istraživačke i kliničke prakse u akademskim sredinama.

Obstetrics & Gynecology službeni je časopis Američkog koledža za opstetričare i ginekologe (American College of Obstetricians and Gynecologists – ACOG). Časopis se objavljuje od 1953. godine, a obuhvaća sadržaje na temu promicanja izvrsnosti u kliničkoj praksi u okviru opstetricije i ginekologije te usko povezanih područja.

Upute za pristup navedenim izvorima pronađite ovdje.

(Izvor: Portal elektroničkih izvora za hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu)