Na Odjelu za graditeljstvo boravili predstavnici Građevinskog fakulteta Sveučilišta Sv. Ćirila i Metodija, Skopje, Makedonija

Na Sveučilištu Sjever, u srijedu 27. studenog 2019. godine u sklopu posjete Odjelu za graditeljstvo boravili su stručni suradnici s Građevinskog fakulteta Sveučilišta Sv. Ćirila i Metodija u Skopju (http://gf.ukim.edu.mk/en/) iz Sjeverne Makedonije. Sastanak sa predstavnicima gostujućeg Građevinskog fakulteta; Aleksandrom Nikolovskom, Ivanom Todoroskiem i Aceom Trajanovskim održali su pročelnik prof. dr. sc. Božo Soldo, doc. dr. sc. Aleksej Aniskin, Damir Štuhec. Osim održanog sastanka prisutnima je predstavljen studij graditeljstva te laboratoriji Odjela za graditeljstvo.

S obzirom  da su gosti višegodišnji suradnici laboratorija Građevinskog fakulteta te je Aleksandra Nikolovska odgovorna za pripremu dokumentacije za akreditaciju laboratorija Građevinskog fakulteta (geotehnika, beton, asfalt, voda, zvuk itd.) izrazili su izuzetan interes za opremu kojom raspolaže Odjel za graditeljstvo za izvođenje praktične nastave studentima, što uključuje i nedavno nabavljenu suvremenu opremu Odjela. S druge strane,  nastavnici Sveučilišta Sjever iskazali su izniman interes za razmjenu iskustva u laboratorijskom ispitivanju, te su dogovoreni temelji daljnje suradnje što obuhvaća suradnju među institucijama ali i razmjenu osoblja u okviru programa Erasmus+ te o zajedničkim znanstvenim projektima i sudjelovanjima na organizaciji budućih konferencija.

Ovaj je susret zapravo nastavak prethodno započetog na konferenciji u Sarajevu s kolegama, aktualnim i doskorašnjim voditeljima Zavoda za geotehniku Građevinskog fakulteta Sveučilišta Svetog Ćirila i Metodija u Skopju, izv.prof. dr. sc. Igorom Peševskim i izv.prof. dr. sc. Jovanom Br. Papić. (https://www.unin.hr/2019/10/predstavnici-sveucilista-sjever-predstavili-znanstvene-clanke-na-medunarodnim-simpozijima/).

Galerija