Gostujuće predavanje Katarine Mihalj, voditeljice komunikacija Xiaomi Hrvatska

Sveučilišni centar Varaždin

U sklopu kolegija Poslovno komuniciranje,  u petak, 22. studenog 2019. godine u dvorani UNIN 2 - 115 s početkom u 16:00 sati održat će se gostujuće predavanje stručnjakinje Katarine Mihalj na temu Komunikacijski i marketinški izazovi osvajanja mobilnog tržišta iz perspektive kompanije Xiaomi Hrvatska". Katarina Mihalj je voditeljica komunikacija tvrtke Bijelić Co., ovlaštenog distributera Xiaomija za područje Hrvatske, Austrije, Slovenije i Crne Gore.

Diplomirala je na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, a iskustvo rada kao menadžer društvenih medija, u industriji odnosa s javnošću i komunikacija stekla je u vodećoj agenciji za strateško komuniciranje Integralni marketing i komunikacije te vodećoj svjetskoj kompaniji Foreo.

Tvrtku Xiaomi 2010. godine osnovao je poduzetnik Lei Jun u Pekingu te je već 2014. godine postala treća tvrtka u svijetu po prodaji pametnih telefona. Svjetski lider pametnih telefona Xiaomi u Hrvatsku je stigao u prosincu 2018. godine čime je unio pravu revoluciju na tržište pametnih telefona i potrošačke elektronike. Te iste godine tvrtka je zabilježila zavidnu prodaju od 119 milijuna telefona. Prepoznatljivi po spoju vrhunske tehnologije, jedinstvenog dizajna i pristupačnim cijenama, Xiaomijevi uređaji korisnicima pružaju novu dimenziju svakodnevnih aktivnosti bilo da je riječ o snimanju fotografija pametnim telefonima koje će biti savršene u bilo kojem trenutku, bez obzira na vremenske uvjete, čišćenju kućanskog prostora zahvaljujući robotu usisavaču koji će počistiti i najskriveniji kutak doma, ili pak gradskoj vožnji bez gužvi zahvaljujući najpoznatijem električnom romobilu. Xiaomijeva misija da visoka tehnologija treba biti dostupna svima čini ga  predvodnikom inovacija na hrvatskom i globalnom tržištu, a ono što ga posebno izdvaja je činjenica da je jedini proizvođač pametnih telefona i potrošačke elektronike u svijetu koji nove uređaje kreira uvažavanjem povratnih informacija svojih korisnika. Trenutno su Xiaomi proizvodi dostupni u više od 80 zemalja diljem svijeta.

Pozivamo sve studente i zainteresirano osoblje Sveučilišta da nam se priključe na ovom vrlo zanimljivom predavanju!