Na Sveučilištu Sjever gostovat će veleposlanica Kraljevine Švedske Nj.E. Diana Helen Madunic

Sveučilišni centar Varaždin
Na Sveučilištu Sjever, u Sveučilišnom centru Varaždin, u srijedu, 6. studenog 2019. godine, gostovat će veleposlanica Kraljevine Švedske u Hrvatskoj Nj. E. Diana Helen Madunic koja će tom prilikom održati predavanje naziva "Contemporary Sweden including educational system", u dvorani 110_UNIN2, s početkom u 15:30 sati. Predavanje će biti održano na engleskom jeziku, a dobrodošli su svi studenti Sveučilišta Sjever.

Prije samog predavanja veleposlanica Nj. E. Diana Helen Madunic održat će sastanak sa Upravom Sveučilišta u svrhu upoznavanja i uspostave suradnje sa Sveučilištem Sjever. Osim sastanka, Veleposlanica će razgledati prostorije Sveučilišta Sjever te se više upoznati s konceptom rada na Sveučilištu Sjever.

Gđa. Diana Helen Madunic, veleposlanica Švedske u Republici Hrvatskoj, na dužnost je stupila 7. rujna 2018. godine. Prije dolaska u Zagreb bila je veleposlanica za područje korporativne društvene odgovornosti u švedskom Ministarstvu vanjskih poslova. Njezina je zadaća bila razvijati nove politike za održivo poslovanje, pružati podršku razvoju korporativne društvene odgovornosti te promovirati i poticati etičke i održive prakse u švedskim i međunarodnim tvrtkama. Bila je i voditeljica Odjela za vanjske poslove i EU-a u Uredu premijera, uključujući razdoblje švedskog predsjedanja Europskom unijom 2009. godine. Obnašala je i dužnost savjetnika (Antici) u najvećem predstavništvu Švedske u inozemstvu: stalnom predstavništvu Švedske pri Europskoj komisiji u Bruxellesu, a radila je i na poziciji koordinatora političkog direktora Kabineta ministra za vanjske poslove. Diplomirala je političke znanosti na Sveučilištu Goteborg i javno međunarodno pravo s fokusom na ljudska prava na Sveučilištu Abo Akademi u Finskoj.