Prve magistre medijskog dizajna na Sveučilištu Sjever u Koprivnici

Studentice diplomskog studija Medijski dizajn, Lea Kukmanović i Ema Matica, obranile su 4. rujna 2019. godine diplomski rad i položile diplomski ispit te tako postale prve magistre medijskog dizajna na ovom studiju. Radove iz područja Medijske scenografije obranile su pred povjerenstvom za ocjenu diplomskog ispita u sastavu doc. art. Dubravko Kuhta, doc. dr. sc. Petar Miljković te pod mentorstvom doc. art. Ive-Matije Bitange.

Studentice su zajedno osmislile multimedijalni kazališni projekt posvećen lokalnoj i globalnoj heroini, samozatajnoj znanstvenici koja je obilježila povijest pod nazivom „Zlata Bartl, žena koja je otkrila Vegetu“. U sklopu složeno zamišljenog edukativnog kazališnog projekta svaka od njih je osmislila zaseban autorski segment kao dio predstave; Lea Kukmanović dramski tekst, scenografiju i kostime, a Ema Matica autorsku animaciju za projekcije koje prate zbivanja na sceni.

Izvrsno predstavljeni diplomski radovi potaknuli su zajednički zaključak povjerenstva da su ovakvi projekti pravi put da se povežu lokalna privreda, kultura i podigne svijest o značaju ove znanstvenice koja je svojim otkrićem ušla u naše svakodnevne živote.

Galerija