novi TCA natječaji - konferencija „The engaged university. Linking the global and the local“ i seminar "Building Partnerships for a Learner-Centred Approach"

Konferencija „The engaged university. Linking the global and the local“ održat će se na Bledu 17. – 18. listopada 2019. u organizaciji Academic Cooperation Association (ACA) te slovenske Erasmus+ nacionalne agencije (CMEPIUS). Konferencija će se baviti internacionalizacijom visokog obrazovanja, no veći će naglasak biti na tzv. „aktivnoj ulozi visokih učilišta“ i utjecaju na lokalnu i regionalnu zajednicu. Cilj konferencije jest dijeliti ideje i iskustva kako ova dimenzija može biti unaprijeđena suradnjom u europskim/međunarodnim projektima. Većina prezentacija uključivat će predstavljanje konkretnih projekata, studija ili inicijativa na međunarodnoj, nacionalnoj ili lokalnoj razini, dok će se dio programa u obliku tematskih paralelnih sesija usmjeriti na potencijalne projekte koji će uključivati „treću misiju“.

Ciljana skupina su predstavnici visokih učilišta – osoblje ureda za međunarodnu suradnju i prodekani za međunarodnu suradnju te osoblje zaduženo za „treću misiju“, odnosno za suradnju s lokalnom i regionalnom zajednicom.

Više informacija o uvjetima sudjelovanja možete pronaći na ovoj poveznici, a detaljan program konferencije dostupan je ovdje.

Prijaviti se možete putem prijavnog obrasca do 30. lipnja 2019.

Drugi natječaj raspisan je za kontaktni seminar pod nazivom „Building Partnerships for a Learner-Centred Approach“ koji će se održati u Bratislavi 2. – 4. listopada 2019. u organizaciji slovačke nacionalne Erasmus+ agencije. Seminar je namijenjen predstavnicima koji djeluju u području odgoja i općeg obrazovanja te u području visokog obrazovanja, i to nastavnom osoblju koji se u svom radu bave konceptom poučavanja i učenja usmjerenog na učenika. Neke od tema koje će biti predstavljene tijekom seminara jesu:

  1. Razmjena dobrih praksi vezano za inicijalno i stručno usavršavanje nastavnika u svrhu razvoja njihovih kompetencija, a koje su trenutno potrebne školama i visokim učilištima u Europi
  2. Predstavljanje inovativnih metodologija i načina podučavanja s naglaskom na učenje i učenje usmjereno na učenika
  3. Planiranje novih projekata.

Više informacija o uvjetima sudjelovanja možete pronaći na ovoj poveznici.

Prijaviti se možete putem prijavnog obrasca do 30. lipnja 2019.