Studenti MOP-a na studijskom posjetu i stručnom međunarodnom sajmu

U sklopu vježbi iz Tiskarskih tehnika, studenti Multimedije, oblikovanja i primjene posjetili su tvrtku Muraplast gdje im je održana kratka prezentacije firme nakon čega su obišli proizvodne pogone tvrtke uz stručno vodstvo. Tvrtka Muraplast vodeći je i najmodernije opremljeni proizvođač polietilenskih filmova u Republici Hrvatskoj i okolnim zemljama.

Raspolaže s oko 20.000 tona godišnjeg preradbenog kapaciteta, pet hala ukupne površine preko 12.000 m² smještenih u Kotoribi (Međimurska županija) te zapošljava preko 230 djelatnika. Proizvodni program sastoji se od polietilenskih filmova i konfekcioniranih polietilenskih vreća i vrećica. U filmove spadaju termoskupljaći (toplinsko stezljivi) filmovi za skupno pakiranje pića i drugih proizvoda, industrijski filmovi i filmovi za ambalažiranje paleta. U vreće i vrećice spadaju reklamne vrećice za nošenje te industrijske vreće i haube za palete. Od 2013. godine proizvodni program je obogaćen fleksibilnom ambalažom, etiketama te višeslojnim kaširanim proizvodima od polietilena, polipropilena, aluminija i drugih materijala, dok je od 2015. uvedena proizvodnja papira u roli koji služi kao ambalaža i papirnatih vrećica.

Osim posjeta tvrtci Muraplast, studenti Multimedije, oblikovanja i primjene u petak,  7. lipnja su posjetili su sajam Intergrafika i modernpak, Međunarodni sajam grafičke  i papirne industrije, ambalaže i pakiranja, a  održao se na Zagrebačkom Velesajmu. U cijelom paviljonu studenti su kod izlagača na sajmu mogli vidjeti najnovije strojeve i opremu najviše iz područja digitalnog tiska malih i velikih formata. Pored izlagača iz privrede, Sveučilište Sjever je dijelilo prostor u paviljonu zajedno s Grafičkim fakultetom i Grafičkom srednjom školom koji su ujedno bili i partneri organizatora sajma. Uz kratak obilazak sajma, studentima je održano i predavanje o 3D tisku na štandu Grafičkog fakulteta.

Galerija