Održano nastupno predavanje dr. sc. Drage Martinovića

U Sveučilišnom centru Varaždin Sveučilišta Sjever je 14. lipnja 2019. godine održano nastupno predavanje dr. sc. Drage Martinovića za izbor u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docent u društvenom području znanosti, polje informacijsko-komunikacijske znanosti.

Nastupno predavanje na temu „Uporaba novih medija u komuniciranju lokalne samouprave s javnošću“ održano je pred Stručnim povjerenstvom u sastavu: doc. dr. sc. Darijo Čerepinko predsjednik i članovi doc. dr. sc. Nikša Sviličić i doc. dr. sc. Marina Đukić. Na predavanju su nazočili studenti 2. godine preddiplomskog stručnog studija Multimedija, oblikovanje i primjena.

Nastupno predavanje dr. sc. Drage Martinovića sastojalo se iz tri dijela i to uvodnog dijela u kojemu se govorilo o samim terminima koji su ključni i nalaze se u naslovu ovog predavanja, a to su lokalna samouprava i novi mediji. Zatim u drugom dijelu o odnosima s javnošću, odnosno komuniciranju s javnošću u kontekstu jedinica lokalne samouprave i o definicijama odnosa s javnošću, kao i o definiciji koja bi bila primjenjiva za lokalnu samoupravu, te mjestu i ulozi odnosa s javnošću u organizacijama s posebnim akcentom na jedinice lokalne samouprave. U trećem dijelu ovoga predavanja govorilo se o korištenju i ulozi alata novih medija u jedinicama lokalne samouprave kako bi se ispunila temeljna načela funkcioniranja jedinica lokalne samouprave te o korištenju alata novih medija u lokalnoj samoupravi u Hrvatskoj. U sklopu predavanja prikazan je video uradak pristupnika Martinovića pod nazivom „Kreativnost u novomedijskom okruženju u kontekstu grada“.

Galerija
  • Kategorija: oj