Zajedno ka održivom socijalnom dijalogu - ZAKOS

U srijedu 3. travnja održala se radionica pod nazivom „Tehnike pregovaranja  u sklopu projekta „Zajedno ka održivom socijalnom dijalogu - ZAKOS“ i Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020.“

Nositelj ovog projekta je Varaždinska županija koja je sa Ministarstvom rada i mirovinskog sustava te HZZ-om potpisala ugovor o njegovoj provedbi. Sveučilište Sjever jedan je od partnera na projektu uz: Koprivničko-križevačku i Međimursku županiju, Agenciju za razvoj Varaždinske županije, HUP, Tekstilno-tehnološki fakultet te  Sindikat tekstila, obuće, kože i gume.

Vrijednost projekta je gotovo 680.000 kuna, a financira se u 100 postotnom iznosu od strane Europskog socijalnog fonda. Projekt je započet u ožujku prošle godine, a završava u rujnu ove godine.

Glavni cilj projekta je unapređenje socijalnog dijaloga na području Sjeverozapadne Hrvatske primarno kroz jačanje administrativnih i stručnih kapaciteta dionika projekta. Do sada je održano nekoliko okruglih stolova o stanju socijalnog dijaloga u prehrambenoj, tekstilnoj i kožarsko-obućarskoj te metaloprerađivačkoj industriji, predviđeno je održavanje više seminara za JLS-e na području navedenih županija, a jedna od aktivnosti je i održavanje radionica sa specifičnom temama koje su vezane za socijalni dijalog. Jedna od tih radionica je i tehnike pregovaranja.

Galerija