Mnoštvo radionica i aktivnosti na Danu otvorenih vrata Sveučilišnog centra Varaždin

Sveučilišni centar Varaždin

Na Sveučilištu Sjever, u Sveučilišnom centru Varaždin, u četvrtak, 11. travnja 2019. godine održan je Dan otvorenih vrata u sklopu kojeg su tijekom cijelog dana za posjetitelje i učenike bile održane brojne radionice i predavanja u sve tri zgrade Sveučilišnog centra Varaždin. Na svečanom otvorenju izv.prof.dr.sc. Damir Vusić, prorektor Sveučilišnog centra Varaždin predstavio je ukratko rad Sveučilišnog centra Varaždin te istaknuo kako vjeruje da će mnogi učenici koji prisustvuju Danu otvorenih vrata donijeti odluku upravo o upisu na Sveučilište Sjever gdje će steći kvalitetno obrazovanje u moderno opremljenim prostorima.

Izv.prof.dr.sc. Vlado Tropša, prorektor za nastavu i studentska pitanja podsjetio je na ekspanziju studijskih programa na Sveučilištu Sjever koji su s izvođenjem krenuli u akademskoj godini 2018./2019.: “ Studenti mogu na Sveučilištu Sjever na većini studija studirati punih pet godina te je navedeno jedan od glavnih razloga još boljih upisa i većeg broja zainteresiranih. Učenici više ne moraju biti gdje će nastaviti svoje obrazovanje nakon preddiplomske razine jer znaju da na Sjeveru imaju pokrivene sve razine obrazovanje. Od preddiplomske, diplomske, poslijediplomske specijalističke te poslijediplomske doktorske.“ Osim predstavljanja prorektora i pročelnika/ pročelnica Sveučilišta Sjever, posjetiteljima su se predstavile aktivnosti Studentskog zbora Sveučilišta Sjever te Saveza sportskih udruga Sveučilišta Sjever.

Najzanimljiviji dio Dana otvorenih vrata svakako su bile radionice koje su za posjetitelje održali nastavnici i studenti Sveučilišta Sjever.  Učenici su tijekom zanimljivog programa na kojem je održano više od 25 radionica različitog sadržaja upoznali studijske programe koji se izvode u Sveučilišnom centru u Varaždinu - elektrotehniku, graditeljstvo, multimediju, strojarstvo, sestrinstvo, mehatroniku, ekonomiju, odnose s javnostima, fizioterapiju te tehničku i gospodarsku logistiku. Budući studenti i njihovi roditelji prisustvovali su na video radionicama, fotografskim radionicama, doznali su više o osnovnom i unaprijeđenom održavanju života odraslih i djece, doznali su više o kromatografskom odvajanju prirodnih pigmenata, naučili o primjeni magnetizma u elektrotehnici, zatim u sklopu radionica odjela za strojarstvo posjetitelji su mogli saznati koja je tehnologija izrade remenice za uski klinasti remen te brojne druge zanimljive tematske radionice. Osim radionica, učenici su imale prilike zaigrati interaktivni kviz Kahoot i osvojiti zanimljive promotivne nagrade te razgledati digitalnu virtualnu izložbu završnih i diplomskih radova. Učenici su se na EU kutku upoznali i s mogućnostima međunarodne razmjene i studiranja u inozemstvu te su u sklopu „speed date“ radionice popričali sa sadašnjim studentima o njihovom osobnom iskustvu studiranja. Osim navedenog, učenici su mogli upoznati virtualni svijet na Sveučilištu Sjever te razgledati AR izložbu studentice Sveučilišta Sjever.

U privitku se nalazi galerija fotografija studenta Nevena Groša i studentice Hane Janušić.