Uspostavljena suradnja sa Sveučilištem Kasetsart kroz Erasmus+ mobilnost

U sklopu projekta KA107, rektor Sveučilišta Sjever, prof. dr. sc. Marin Milković je u razdoblju od 17. do 22. veljače 2019. godine realizirao svoju mobilnost u svrhu podučavanja na Sveučilištu Kasetsart, Tajland.

Glavne aktivnosti u sklopu ove mobilnosti bile su održavanje predavanja i unapređenje vještina predavanja sa stranim studentima, te produbljenje suradnje i promocija Erasmus+ mobilnosti za studente. Predavanja su uključivala teme problematike malih i srednjih poduzeća (hrvatskih) i njihovu kompetitivnost na tržištima Europske unije, sigurnosne izazove (migrantska kriza, terorizam, financijska kriza i problematika javnog duga itd.) koji prijete Hrvatskoj (i većini država EU), digitalnu ekonomiju kao stvarnost 21. stoljeća i sve mogućnosti koje pruža različitim sektorima ekonomije, posebno na polju digitalnog izdavaštva i digitalnih medija, kao i regulativu koja regulira ova područja u Europskoj uniji.

Ovom mobilnosti postignuta je razmjena znanstvenih ideja između profesora i studenata kroz diskusiju i pitanja nakon predavanja.

Galerija