Studenti Sveučilišta Sjever posjetili sajam DA!-Digitalne Aplikacije

U organizaciji odjela Multimedija Sveučilišta Sjever, u srijedu, 20. ožujka 2019. godine, studenti Sveučilišta Sjever sa smjerova multimedije i medijskog dizajna posjetili su grafički sajam DA! – Digitalne Aplikacije, koji je već treću godinu zaredom organiziran od strane Print Magazina. Sajam je vezan uz male aplikacije digitalnog ispisa kao što su etikete, suveniri, majice i sl. te je sadržavao dva dijela – izložbeni i edukativni.

U sklopu izložbenog dijela studenti su mogli vidjeti ponudu 20-ak renomiranih regionalnih tvrtki koje su izlagale strojeve i repromaterijal te prezentirale digitalni tisak i doradu u segmentu malih aplikacija. Fokus prezentacija bio je okrenut malim aplikacijama u segmentu tiska promotivnih artikala, suvenira, etiketa i tisku na T-shirt. Iz organizacijskog tima Print Magazina koji je i pozvao naše studente da sudjeluju na sajmu, ali i financirao njihov prijevoz do mjesta održavanja komentirali su: „Iznimno nam je drago što smo mogli doprinijeti dodatnoj edukaciji studenata, naših mladih ljudi i budućih stručnjaka iz ovog područja. Smatramo da su ovakva okupljanja vrlo korisna, pogotovo za studente s usko povezanih smjerova za grafičke tehnologije iz razloga što se uživo mogu vidjeti i razni strojevi s kojima će se oni kasnije u radu i susretati.“ Studenti su mogli vidjeti razne strojeve i pisače poput laserskih rezača, laserskih gravirki, UV pisača, T-shirt pisača, uređaja za nanošenje precoatinga, sublimacijskih pisača, eco solvent pisača, termo preša, rezača folija, produkcijskih pisača za medije iz arka, pisača za tisak etiketa iz rola, uređaja za produkciju 3D objekata iz pjenastih materijala...

Na edukativnom dijelu održavala su se zanimljiva predavanja vezana uz razne teme, od samog digitalnog tiska pa sve do poslovanja i marketinga. Tako su se na popisu tema našla i predavanja o razvoju suvenira, prodaji tiskarskih usluga, povezanosti digitalnih tehnologija i komunikacije, predavanje o inkluzivnom dizajnu, boji kao komunikacijskom elementu te predavanja o web shopu i digitalnom marketingu. Iz svakog od 10-ak predavanja mogle su se izvući poučne i korisne stvari za naše studente.

Galerija