Predstavljeni znanstveni radovi na stručnom seminaru "CESTE 2019"

43. međunarodni stručni seminar o prometnoj infrastrukturi i sigurnosti u prometu, "CESTE 2019", održan je u Rovinju 12.-15.3.2019. Zaposlenici Sveučilišta Sjever na seminaru su predstavnili znanstvene radove pod naslovima: „Utjecaj cijena parkiranja na potražnju za parkiranjem“ i „Razvoj sustava javnih bicikala u Republici Hrvatskoj“.

Seminar je tematski povezan sa strateškim planiranjem razvoja prometne mreže, sigurnosti prometa, razvojem i implementacijom informatičkih sustava u funkciji upravljanja prometom, inovacijama u području prometne signalizacije i opreme, planovima održive urbane mobilnosti i zaštite okoliša, mogućnostima korištenja fondova te pametnim upravljanjem infrastrukturom u gradovima – “smart city”.

U skladu s prometnom politikom Europske unije i globalnim trendovima, Seminar koncepcijski povezuje sve vidove prometa koji omogućavaju održivi razvoj prometnog sustava, a pritom su energetski učinkoviti, vode računa o zaštiti okoliša te podržavaju sigurnost svih sudionika u prometu. Seminar je otvorio Matthew Baldwin, koordinator EU za prometnu sigurnost i ostale aspekte održive mobilnosti, dok je u ime Predsjednice Republike Hrvatske skup pozdravio dr. sc. Alen Gospočić, zamjenik Ministra pomorstva, prometa i infrastrukture. Na ovogodišnjem seminaru sudjelovalo je više od 400 sudionika te više od 20 izlagača prometne opreme iz 11 europskih zemalja.

Galerija