Dr. sc. Miroslav Škoro novi suradnik na Sveučilištu Sjever

Svestrani glazbenik dr. sc. Miroslav Škoro, postao je suradnik na kolegiju Uvod u ekonomiju na diplomskom studiju ekonomije na Sveučilištu Sjever, u Sveučilišnom centru Varaždin. Sveučilište Sjever iznimno je zadovoljno što će studenti imati mogućnost učiti od iskusnoga glazbenika, koji godinama vodi uspješnu poslovnu karijeru - od generalnog direktora izdavačkih kuća do konzula Republike Hrvatske, a u novije vrijeme i vinara.

"Velika mi je čast što sam dobio ovu priliku i zahvaljujem Sveučilištu Sjever na pozivu. Obrazujući se cijeli život u različitim školama, u raznim zemljama, pa i kontinentima, zaključio sam da je naš sustav obrazovanja počesto postavljen na način koji je pomalo neobičan i staromodan. Mnogo je teoretiziranja i učenja napamet, a premalo prakse i usvajanja znanja s razumijevanjem. Za mene je neuspjeh učenika poraz učitelja. Iako se nisam školovao do razine na kojoj sam sada želeći raditi u obrazovnom sustavu, mislim da svojim iskustvom i usvojenim znanjima i vještinama mogu pomoći budućim učenicima da napuste školske klupe s usvojenim praktičnim i aplikabilnim znanjima", istaknuo je drsc. Miroslav Škoro, koji trenutačno ima pune ruke posla jer uz brojne obaveze nastupa i u HTV-ovu showu „Zvijezde pjevaju“ kao jedan od članova žirija.

Miroslav Škoro rođen je u Osijeku 1962. godine. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u rodnom Osijeku, a diplomirao je na Višoj građevinskoj školi Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Dvije godine studirao je na Community Colledge of Allegheny County, SAD. Bio je polaznik prvog naraštaja Diplomatske akademije MVP-a RH. Diplomirao je ekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Osijeku - smjer marketing. U prosincu 2017. godine obranio je doktorsku disertaciju Modeli upravljanja i raspodjele prihoda glazbene industrije u uvjetima digitalizacije na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Autor je knjige Stoput bih isto ponovo: autobiografija, a od 1995. do 1997. godine obnašao je dužnost generalnog konzula Republike Hrvatske u Mađarskoj.

Prof. dr. sc. Ante Rončević, pročelnik Odjela za ekonomiju Sveučilišta Sjever, gdje upravo traju upisi na diplomske studije Poslovna ekonomija i Odnosi s javnostima u Sveučilišnom centru Varaždin, napomenuo je kako se "Sveučilište Sjever ubrzano razvija. Uvedeni su novi studijski programi u različitim područjima znanosti. Na Odjelu za ekonomiju, uz preddiplomski stručni studij Poslovne ekonomije sa smjerovima Međunarodna trgovina i Turizam, pokrenuli smo ove godine specijalistički poslijediplomski studij Poduzetništvo i EU fondovi. Cijeneći iznimno profesionalno i znanstveno iskustvo dr. sc. Miroslava Škore u umjetnosti, poduzetništvu i industriji zabave te specifičan istraživački interes u području prava intelektualnog vlasništva, što je u globaliziranom svijetu temelj rasta gospodarstva, uvjereni smo da će dr. sc. Miroslav Škoro obogatiti Odjel za ekonomiju te bogata iskustva i znanja dugo prenositi generacijama studenata na Sveučilištu Sjever.