Otkazano predavanje - Đivo Đurović na Pressedanovoj tribini „Svjetsko, a naše“

Sveučilišni centar Koprivnica

Otkazuje se gostujuće predavanje Đive Đurovića, novinara i urednika s dugogodišnjim iskustvom, zakazano za utorak 22. siječnja u 16:30 sati u Sveučilišnom centru Koprivnica. O eventualnom drugom terminu naknadno ćemo Vas obavijestiti.

Đivo Đurović je jedan od najboljih analitičara specijaliziranih za vanjskopolitička zbivanja koji trenutno rade u hrvatskim medijima.  Posebno zainteresiran za unutrašnju politiku SAD-a, ali izuzetno dobro upućen i u druge geopolitičke teme, Đurović piše za portal Telegram.hr i često komentira za N1 televiziju.

Prije nego što se zaputio preko Atlantika, gotovo dvadeset godina radio je u različitim hrvatskim medijima. Bio je dnevni urednik na RTL Televiziji, urednik portala Jutarnji.hr, glavni urednik portala Net.hr, pomoćnik glavne urednice Hrvatske televizije te novinar i urednik na Radiju 101.

Na uglednom Sveučilištu Columbia u New Yorku magistrirao je međunarodne odnose, a prije toga je stekao i magisterij iz povijesti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. U međuvremenu se dodatno obrazovao u različitim američkim institucijama, pa je tako na Institutu Harriman Sveučilišta Columbia stekao je diplomu iz ruskih, eurazijskih i istočnoeuropskih studija. Bio je istraživač na Institutu Harriman, gdje je od 2015. do 2017. vodio Program o američko-ruskim odnosima, a radio je i kao konzultant za RAND Corporation u Washingtonu.

U protekle dvije godine prometnuo se velikog kritičara američkog predsjednika Donalda Trumpa, čiji lik i djelo redovito analizira poput skalpela oštrim perom. Odlikuje ga sposobnost da na najjednostavniji način objasni najkompleksnije probleme, i hrvatskim čitateljima jasno predoči sve nijanse američke politike. Ne boji se zakačiti ni domaće političare, a kad je posebno inspiriran, sve nas koji ga volimo čitati počasti nekom vrhunskom reportažom ili recenzijom.

Kako radi to što radi tako dobro studentima Sveučilišta Sjever i svim ostalim zainteresiranima predočit će 22. siječnja, u dvorani A108, u 16:30 sati.

Vidimo se!