Pressedanova tribina ugostila Lorenu Ouahchiju, glavnu urednicu radija Yammat FM

Sveučilišni centar Koprivnica 

Pressedanova tribina je u Sveučilišnom centru Koprivnica i ovoga puta ugostila jednu od brojnih profesionalnih novinara, Lorenu Ouahchiju, glavnu urednicu radija Yammat FM. U zanimljivom razgovoru sa studentima preddiplomskog i diplomskog studija Novinarstva, Karlom Jelić i Krešom Puklavcom, Lorena je svim prisutnima ispričala o svojim počecima novinarske karijere te otkrila kako je to kada lokalni radio više nije lokalni.

Lorena Ouahchia, rodom iz Umaga, koja se 5 i pol godina bavi novinarstvom, danas  je urednica informativnog  programa radija Yammat FM gdje u okviru raznih projekata i putem društvenih mreža zajedno s kolegama pokušava "stari medij" približiti mladim ljudima.

Osvrnuvši se na rad na Yammat FM radiju, napomenula je kako je atmosfera na radiju puno ljepša, opuštenija i ležernija u odnosu na televiziju. Prvi radio u kojemu je vodila program zvao se "Radio Student", a na Yammatu je završila po preporuci svojih kolega gdje radi s prijateljicom već 6 godina.

Na samome kraju predavanja, Lorena je studentima poručila: "Samo probajte! Ako ne probate, nećete znati!" te savjetovala da je važno biti ustrajan i imati svoje mišljenje, znati što ne znaš i to svoje znanje konstantno nadograđivati.