Nove mjere podrške Ministarstva znanosti i obrazovanja

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je novi javni poziv kojom se omogućava financijska podrška putem:

-          4 mjere kojima je cilj potaknuti veće i uspješnije sudjelovanje hrvatskih organizacija u programu Obzor 2020.,

-          1 mjere s ciljem poticanja aktivnosti promocije i diseminacije informacija vezanih uz područje svemira i svemirskih tehnologija.

Osim što je povećan broj mjera, prijava i postupak donošenja odluke o financiranju je pojednostavljena za sve mjere u odnosu na dosad važeću Odluku o poticanju prijava na međunarodne projekte u okviru Okvirnog programa za istraživanje i inovacije, a s ciljem brže i kvalitetnije provedbe mjera.

Više informacija je dostupno na mrežnim stranicama Ministarstva (https://mzo.hr/hr/nove-mjere-potpore-za-povecanje-prijava-na-program-obzor-2020-promociju-inicijativa-vezanih-uz), te u privitku se nalaze Prijavni obrazac i nova Odluku sukladno kojoj se mjere provode.

Napominjemo da su za provedbu ovih mjera osigurana sredstva u Državnom proračunu te vas pozivamo da u što skorijem roku dostavite prijave za 2018. godinu u Ured za znanost u SC Varaždin (UNIN1 soba 38) ili na mail znanost@unin.hr.