Studenti Sjevera sudionici Climathona 2018.

Studenti Sveučilišta Sjever ovog će vikenda sudjelovati na Climathonu 2018. koji se organizira u suradnji Grada Varaždina, Geotehničkog fakulteta i drugih partnera iz hrvatskog konzorcija za klimatske inovacije (Climate-KIC).

Climathon je globalni pokret kod kojeg građani sudjeluju u poboljšanju klimatskih uvjeta. Fokus je na gradovima koji uz stalnu potporu mogu doprinijeti smanjenju i prilagodbi klimatskim promjenama, a uz to osnažiti svoje građane. Zamišljen je kao 24- satni događaj prilikom kojeg se odvija inovativni proces rješavanja različitih klimatskih problema specifičnih za grad i okolicu. Građani su nositelji inovativnih rješenja kroz koja se povezuju s gradom i s potencijalnim partnerima, a koji dijele viziju zdravijeg grada. Ideja je stvoriti pokret kroz koji se omogućuje bolji odnos građana i grada, ali i poboljšati stanje okoliša. Event u Varaždinu organiziran je po principu hackatona i usmjerava sudionike na rješavanje zadanih problema (gospodarenje otpadom u Varaždinu).

Climathon 2018. održava se u isto vrijeme u 75 gradova u 40 različitih država. Od strane Sveučilišta Sjever na ovom svojevrsnom natjecanju sudjelovat će oko 30-ak studenata Odjela graditeljstva.

Službeni početak je u petak, 26. listopada u 17 sati, a završetak je predviđen za subotu, također u 17 sati, u palači Herzer, nakon prezentacije napravljenih rješenja.

Sretno našim studentima na Climathonu!