Konferencija British Councila: "Going Global 2019: Knowledge Diplomacy and the Digital World"

U Berlinu će se u razdoblju od  13. – 15. svibnja 2019. godine održati konferencija Going Global 2019: Knowledge Diplomacy and the Digital World.

S preko 1000 sudionika iz 80 zemalja, Going Global najveća je svjetska konferencija za lidere u visokom obrazovanju. Od svog začetka 2004. godine, konferencija se održala u Londonu, Hong Kongu, Dubaiju, Miamiju i Cape Townu. Ove je godine kao domaćin izabrana Njemačka zbog iznimno važne prirode odnosa u obrazovnom sektoru između Ujedinjenog Kraljevstva i Europe u današnjem trenutku, kao i zbog jakih međunarodnih veza. Tema konferencije Going Global 2019. godine je: ‘Knowledge Diplomacy and the Digital World: Does international tertiary education have a role’, detalji u nastavku: https://www.britishcouncil.org/going-global/about

Digitalni svijet mijenja naše društvo i sa sobom donosi kako velike mogućnosti tako i značajne rizike. Nove tehnologije i platforme revolucioniziraju način na koji se znanje stvara, kako se znanju pristupa i kako se ono globalno koristi. Rješenja za mnoge od najvećih svjetskih izazova sve su više na dohvat ruke. Brzina i opseg promjena utječu također na tržišta rada i poslovne modele, radikalno mijenjajući prirodu poslova i traženih vještina. I dok tehnologije stvaraju velike mogućnosti i bogatstvo za neke, mnogi ostaju isključeni, što produbljuje nejednakosti i polarizira društva.
Povijesno gledajući, međunarodno visoko obrazovanje imalo je jedinstvenu ulogu u globalnom stvaranju znanja i razvoju vještina te kao snažno uporište u lokalnom i globalnom društvu. U značajno drugačijem svijetu budućnosti, međutim, koliko će međunarodno visoko obrazovanje biti relevantno i kakav će biti njegov doprinos?
Going Global će razmotriti ulogu međunarodnog visokog obrazovanja u ovoj novoj paradigmi fokusirajući se kroz prizmu politike ili prakse na četiri uloge međunarodnog visokog obrazovanja.

Više o temama i kako možete sudjelovati u konferenciji saznajte na sljedećoj poveznici: https://www.britishcouncil.org/going-global/participate/poster-presentations
Poziv na dostavu prijedloga otvoren je do 10. listopada.