Izv. prof. dr. sc. Petar Kurečić sudjelovao na Kongresu međunarodnog udruženja za političke znanosti u Australiji

Izv. prof. dr. sc. Petar Kurečić sudjelovao je u radu Kongresa međunarodnog udruženja za političke znanosti (International Political Science Association, IPSA), krovnog svjetskog udruženja za političke znanosti, koji se održao u gradu Brisbane, Australija, od 21. do 25. srpnja 2018. g. Naziv i tema Kongresa bili su "Borders and Margins". Kongres je okupio oko dvije tisuće i četiri stotine sudionika, znanstvenika i stručnjaka članova IPSA-e, primarno politologa, ali i pravnika, povjesničara i drugih znanstvenika iz područja društvenih i humanističkih znanosti.
U sklopu Kongresa, prof. Kurečić održao je izlaganje pod nazivom "Possible Future States of Europe: Gateway or Getaway States", prezentiravši rad napisan u suautorstvu s Binoyem Kampmarkom, Sveučilište RMIT, Melbourne, Australija. Rad adresira, s geopolitičkog i politološko-pravnog gledišta, probleme suvremenih separatizama u Europi, s distinkcijom između separatizama u EU, geopolitički manje izazovnih i onih na Zapadnom Balkanu i na prostoru nekadašnjeg Sovjetskog Saveza, geopolitički puno više izazovnim. Rad je prezentiran u panelu pod nazivom "Governing, Representation and Democracy" (RC08.03), čiji je organizator bio profesor John Erik Fossum, Sveučilište Oslo, Norveška.

Program panela moguće je naći ovdje: https://wc2018.ipsa.org/events/congress/wc2018/panel/governing-representation-and-democracy.

Kongres je, kroz plenarna predavanja i glavne događaje, kao i panele, ponudio izuzetnu priliku za upoznavanje s najnovijim trendovima u političkim znanostima. Također je ponudio prigodu za upoznavanje kolega i umrežavanje u svrhu buduće suradnje.

Galerija