Erasmus+ suradnja Sveučilišta Sjever i Krosno State College

Zaposlenice Odjela sestrinstva iz Krosno State College,  Renata Rabiasz, PhD, Edyta Kwilosz, PhD and Agata Zbylut, MA boravile su na Sveučilištu Sjever, od 16. travnja 2018. do 20. travnja 2018. u  okviru Erasmus+ programa mobilnosti u svrhu osposobljavanja nastavnog osoblja.

Tijekom boravka dolazno nastavno osoblje uvidjelo je  kako Sveučilište Sjever funkcionira i školuje studente sestrinstva. U sklopu boravaka posjetili su i laboratorije, knjižnicu i sudjelovali na predavanjima.

Zaposlenici Odjela sestrinstva iz Krosno State College održali su predavanja na engleskom jeziku za studente preddiplomskog studija Sestrinstva na kojem su između ostalog predstavili i program sestrinstva u Krosnu (PhD E. Kwilosz), edukacijski sustav sestrinstva u Poljskoj (PhD R. Rabiasz) i mogućnosti zapošljavanja i radna mjesta medicinskih sestara/tehničara u Poljskoj. (MA A. Zbylut).

Na Erasmus+ danima otvorenih vrata na Sveučilištu Sjever Edyta Kwilosz PhD održala je predavanje na engleskom jeziku te studentima Sveučilišta Sjever predstavila svoju instituciju gdje ih je pozvala da dođu kao Erasmus+ studenti.

Mobilnost je bila prilika za stvaranje novih poznanstava, razmjenu iskustva, obogaćivanja znanja tijekom Erasmus+ programa za nastavno osoblje, ali i prilika za posjetiti prekrasan grad Varaždin. Očekivanja i rezultati Erasmus+ programa za nastavno osoblje postignuti su  kroz uspostavljanje akademskih kontakata kao i znanstvenog razvoja.