Sveučilište Sjever domaćin projekta "Kultura u fokusu"

Sveučilište Sjever i ove je godine uz podršku Muzeja grada Koprivnice i platforme za promicanje suvremene fotografije mediapitch.com sudjelovalo u organizaciji "Kulture u fokusu", izložbe koja se organizira već treću godinu za redom.

Izložba najuspješnijih fotografija kulturnih događanja u 2017. godini održana je u koprivničkoj Sinagogi koju je uvodnim govorom otvorio dr. sc. Mario Periša sa Sveučilišta Sjever, osnivač projekta "Kultura u fokusu".
Na fotografski natječaj inspiriran kulturnom baštinom  ukupno su pristigle 1434 fotografija od 206 autora s područja cijele Hrvatske. U predizbornom, prvom krugu odabrano je 105 fotografija u 5 kategorija:

  • Izložbe (galerije i muzeji) i performansi
  • Portret umjetnika
  • Koncerti i glazbene manifestacije
  • Kazalište, film i ples
  • Nepokretna kulturna baština (arhitektura i spomenici)

Fotoreporter agencije Pixsell Nel Pavletić sveukupni je pobjednik natječaja te pobjednik u kategoriji "Izložbe (galerije i muzeji) i performansi" i fotoreporterka Pixsell-a Sandra Šimunovic pobjednica je u kategoriji "Portret umjetnika".

U sklopu spomenutog projekta i izložbe, u Sveučilišnom centru Koprivnica, u petak 20. travnja održano je predstavljanje foto i video agencije Pixsell koju je prisutnima predstavio urednik Robert Belošević.

Nakon predstavljanja agencije, za studente, profesore i sve zainteresirane održano je i predstavljanje knjige "Osnove digitalne fotografije" te izložba fotografija izv. prof. Maje Strgar Kurečić.