Kultura u fokusu na Sveučilištu Sjever

Projekt "Kultura u fokusu", realiziran na platformi mediapitch.com, uz organizacijsku podršku Sveučilišta Sjever i Muzeja grada Koprivnice i ove godine održava izložbu najuspješnijih fotografija kulturnih događanja u 2017. godini. "Kultura u fokusu" fotografski je natječaj inspiriran kulturnom baštinom.

U sklopu navedenog događanja, u Sveučilišnom centru Koprivnica, u petak, 20. travnja u 15.30 sati održat će se predstavljanje foto i video agencije Pixsell. Agenciju Pixsell nazočnima će predstaviti urednik Robert Belošević.

Nakon predstavljanja spomenute agencije, za studente, profesore i sve zainteresirane održat će se predstavljanje knjige "Osnove digitalne fotografije" te izložba fotografija izv. prof. Maje Strgar Kurečić.

Izložba najuspješnijih fotografija i proglašenje pobjednika natječaja "Kultura u fokusu" održat će se koprivničkoj Sinagogi s početkom u 18 sati.

Za sve one željne zabave, ove godine po prvi puta s početkom u 21 h organiziran je DJ party u koprivničkom klubu Pixel u sklopu kojeg će nastupati studenti Sveučilišta Sjever s originalnim autorskim produkcijama.

Pored navedenog, u subotu, 21. travnja od 9.00-13.00 sati na Zrinskom trgu u Koprivnici održat će se i fotografski natječaj "Belupo - budi više od zdravlja" za studente Sjevera.

Projekt "Kultura u fokusu" predstavlja fotografski natječaj koji tematizira umjetničke i kulturne prakse te kulturnu baštinu. Za ovogodišnji natječaj "Kultura u fokusu" pristiglo je ukupno 1434 fotografija, što je svakako predstavljalo prilično težak zadatak ovogodišnjem žiriju. Također, ove je godine uvedena i nova kategorija u kojoj se tražila najbolja fotografija baštine, arhitekture i spomenika kulture.

Članovi žirija su u dva kruga žiriranja odabrali pedeset najboljih fotografija od kojih će biti odabrani pobjednici svake kategorije kao i sveukupni pobjednik ovogodišnje "Kulture u fokusu 2017". Pobjednici svih kategorija osvojit će novčane nagrade, dok će autor fotografije godine i sveukupni pobjednik ovogodišnje "Kulture u fokusu" osvojiti fotoaparat Canon 1300 kit 18-55. 

Prilozi