Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri poziva studente da se prijave za volontiranje

Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK) Varaždin poziva zainteresirane studente da se prijave za volontiranje. Radi se s nezaposlenim osobama kojima treba podrška i pomoć u savladavanju osnova rada na računalu, kako bi se mogli kasnije lakše sami snalaziti u pretraživanju i prijavljivanju na oglase za posao.
Očekivane odgovornosti i dužnosti volontera/ke:
- podrška korisnicima u korištenju metoda i programa samopomoći, uključujući pomoć u korištenju informatičkih programa profesionalnog usmjeravanja i aktivnog traženja posla.
- pomoć nezaposlenim osobama u korištenju u snalaženju i pretraživanju Interneta u cilju pronalaženja oglasa za posao na web portalima.
- pomoć u izradi životopisa (popunjavanje obrasca za EUROPASS životopis, objava životopisa na portalu), u čitanju i slanju elektroničke pošte (slanje prijave na oglas i životopisa elektroničkim putem).

S našim volonterima potpisujemo volonterski ugovor, odrađene sate upisujemo im u volontersku knjižicu, a upoznajemo ih i sa Zakonom o volontiranju te Etičkim kodeksom volontera. Volontira se dva sata dnevno, u terminu prema dogovoru i koji je u skladu s našim potrebama i aktivnostima.

Ukoliko si motiviran za društveno koristan angažman, posjeduješ aktivno znanje rada na osobnom računalu – MS Office, iskustvo u radu s ljudima te iskustvo u prezentiranju i prenošenju potrebnih znanja, javi nam se - telefonom: 042 302 179
- e-mailom: cisok-varazdin@hzz.hr
Volontiranje kod nas obogatiti će tvoja stručna znanja i iskustva kroz rad s našim klijentima te razviti raznolike kompetencije, koje mogu povećati kasnije izglede za zapošljavanje te utjecati na povećanje tvoje građanske odgovornosti.