Erasmus+ suradnja ESDI Rio iz Brazila i Sveučilišta Sjever

U sklopu Erasmus+ programa na Sveučilištu Sjever od 02.11.2017. do 09.11.2107. gostovali su profesori iz ESDI Rio iz Brazila i to Prof. dr. Zoy Anastassakis, direktorica studija  i njezin zamjenik Prof. dr. Marcos Martinis.

U sklopu razmjene održana su 2 predavanja u Varaždinu i Koprivnici pred studentima Multimedije, oblikovanja i primjene i Medijskog dizajna, te 2 radionice sa studentima Multimedije, oblikovanja i primjene. Teme radionica bile su "Symbol workshop" Prof. Martinisa i "Experimenting on graphic tools for collective imagination: design and anthropology as practices of correspondence" Prof. Anastassakis.

Dana 8.11.2017. u Koprivnici je održana međunarodna live izložba/performans u kojoj su sudjelovali uz gosta iz Brazila Prof. Martinisa i 3 profesora Sveučilišta Sjever: Doc art. Robert Geček, Doc. art. Mario Periša i Doc. art. Toni Franović.
Prof. Martinis izložio je svoje minimalističke portrete, a nekoliko portreta izradio je i za vrijeme trajanja izložbe. Studenti medijskog dizajna koji su sudjelovali u izložbi izradi su otiske konja tehnikom bitumena na papiru koje su svojevoljno dorađivali, a same otiske izradili su i Doc art. Robert Geček, Doc. art. Mario Periša i Doc. art. Toni Franović koji je dio njihovog zajedničkog projekta "Početak". Sva djela koja su nastala za vrijeme live izložbe bila su izložena za javnost u prostoru Sveučilišnog centra Koprivnica.