Svjetsko studentsko natjecanje u rješavanju poslovnih slučajeva na System Z infrastrukturi

Obavještavaju se studenti Sveučilišta Sjever da ove godine Hrvatska po prvi put sudjeluje u svjetskom studentskom natjecanje u rješavanju poslovnih slučajeva na System Z infrastrukturi.

Natjecanje se provodi u cijelom svijetu, a Hrvatska je jedna od četiri zemalja koje se natječu u regiji (Središnja i Istočna Europa) zajedno s Poljskom, Češkom i Mađarskom.

Zainteresirani studenti pozivaju se da sudjeluju u ovom prestižnom natjecanju.

Natjecanje je već započelo i traje do 31.12.2016.
Sastoji se od 3 faze.

  1. Faza 1: Osnove. Uvod u osnovne pojmove, kako koristiti korisničko sučelje i bolej upoznavanje tehnologije i IBM Bluemixa.
  2. Faza 2: Praktično iskustvo. Sudjelovanje u razvoju aplikacija kroz različite operacijske sustave koji koriste C, Java ™, COBOL, assembler, Rexx ™, Linux® na z Systems, z/VM®, z/OS®, z/TPF i još mnogo toga.
  3. Faza 3: Svjetski izazovi. Iskoristi vlastitu kreativnost i z vještine sa svrhom rješavanja složenijih stvarnih poslovnih/tehničkih izazova.

Princip natjecanja je da se nakon svake riješene faze prelazi u drugu fazu s novim izazovima. Fokus je na brzini i točnosti rješavanja nagrada. Nakon uspješnog završetka pojedinih faza najboljih cca. 10 natjecatelja biti će nagrađeni nagradama bez obzira žele li se i dalje nastavljati natjecati, a glavna nagrada nakon svih izazova je iPad 2 Air.

U prilogu ove obavijesti nalazi se pozivnica za natjecanje. Za natjecanje potrebno se registrirati na sljedećoj poveznici:
https://contest-reg.dfw.ibm.com/contest/16cee.nsf/enrollall

Osim odličnih nagrada, studentima se nudi prilika da se pobliže upoznaju sa z System sustavima i razviju nove vještine koje kasnije mogu iskoristiti pri zapošljavanju.

Zainteresirani studenti mogu se uključiti i u ostale aktivnosti koje IBM provodi u akademskoj zajednici, uključujući i besplatno korištenje IBM proizvoda te popratnih materijala. Više o tome nalazi se na https://developer.ibm.com/academic.

Prilozi