Poziv na gostujuće predavanje Petra Sabola

U utorak 10. svibnja 2016. godine u 17 sati u Sveučilišnom centru Varaždin, predavaonica UNIN1 u K1 na kolegiju Fotografija održati će se gostujuće predavanje Petra Sabola.

Petar Sabol Sharpeye rođen je 1981. godine a fotografijom se počeo baviti 2007.godine. Živi i radi u Palovcu, u Hrvatskoj. Od početka 2012.godine pa dosad učestvovao je 250 puta na međunarodnim izložbama umjetničke fotografije pod visokim patronatom FIAP-a (Međunarodne Federacije Umjetničke Fotografije) i nagrađen je 265 puta (135 medalja i 130 diploma) u više od 30 država.
Također je sudjelovao na međunarodnim izložbama pod pokroviteljstvom PSA (Fotografskog Udruženja Amerike) gdje je isto mnogo puta nagrađivan kao i na mnogim specijaliziranim fotografskim natjecanjima diljem svijeta. Dobitnik je i prve nagrade na 1x Photo Awards 2015. Nositelj je počasnog fotografskog zvanja EFIAP/b i EPSA. Njegova poznata fotografija 'Natural abstract' nagrađena je FIAP zlatnom medaljom u makro kategoriji na 7. Salonu fotografije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima 2012/116 i trajno je pohranjena u Nacionalnoj biblioteci u Parizu, kao što je bila u najboljih 10 na Sony World Photography Awards-u. Pobjednik je i na Sony World Photography Awards u kategoriji National Award za 2015. godinu gdje je još jednu svoju fotografiju plasirao u najboljih 50. Za manje od 4 godine postao je najnagrađivaniji hrvatski fotograf. Dosad je imao dvije samostalne izložbe, krajem 2014. godine izlagao je u Zagrebu sa svojom prvom samostalnom izložbom 'Leptiri'. Drugu samostalnu izložbu "Kingfisher" imao je u travnju 2016. u gradu Negova u Sloveniji u galerijskom prostoru pod visokim patronatom FIAP-a, u jednom od 6 svjetskih priznatih izlagačkih centara međunarodne federacije umjetničke fotografije. Redovit je član žirija na međunarodnim izložbama i fotografskim natjecanjima, te je nedavno postao Sony ambasador za Hrvatsku.

Pozivamo sve studente, profesore i djelatnike Sveučilišta da se pridruže navedenom predavanju.

Galerija
  • Kategorija: mop