Erasmus iskustvo iz Slovenije

Moja Erasmus stručna praksa odvijala se u marketinškoj tvrtci Rdeča Oranža u Mariboru u kojoj sam radio kao web developer. Većinom sam radio kosture stranica, tj. nakon što sam dobio dizajn stranice u obliku .psd datoteke, radio sam respozivnu web stranicu po uzoru na dobiveni dizajn. Za vrijeme obavljanja stručne prakse izradio sam nekolicinu tih stranica te nekoliko Facebook aplikacija. Primjere mojih radova možete pronaći na sljedećim linkovima: www.beachrex.com , www.projekti.oranza.si/farmadent. U Mariboru sam živio sa 2 dečka i 3 cure. Svi su bili Rumunji.

Problema u komunikaciji nije bilo ni na poslu, ni u stanu, pošto sam s Rumunjima razgovarao na engleskom a kolege na poslu su me razumjele bez problema. Imao sam svoju vlastitu sobu. Većinu slobodnog vremena sam provodio na svojem laptopu. Pri mojem dolasku u Maribor počeo je LENT festival na kojemu su se događale mnoge aktivnosti. Otišao sam na koncert Hladnog piva, isprobao "water blob" (http://www.reasonforgod.com/wp-content/uploads/2014/03/water-blob-jumping.jpg) te otišao na mnoga mjesta s pogledom na Maribor. Moje znanje slovenskog jezika se znatno poboljšalo. Kolega programer mi je dao neke savjete, tj. predložio mi je neke alate koji će mi biti korisni u budućnosti ukoliko ih savladam.

Moji kolege na poslu bili su zadovoljni mojim radom. Moja Erasmus stručna praksa bila je izuzetno pozitivno životno iskustvo. Smatram da sam s ovim iskustvom znatno povećao svoje šanse za rad u svojoj struci.

Domagoj Žganec