Prva međunarodna razmjena studenata na VELV-u

Na Veleučilištu u Varaždinu proteklih devet tjedana boravile su Neva Savič i Mateja Glavan studentice 2. godine studija sestrinstva Visoke šole za zdravstvo Novo Mesto. Studentice iz Slovenije prve su studentice koje su pohađale jedan od Veleučilišnih studija u sklopu programa Erasmus. Izbor Veleučilišta u Varaždinu kao institucije na kojoj žele provesti dio svog studiranja pokazuje kako je kvaliteta studija na Veleučilištu, a posebno kvaliteta studija sestrinstva prepoznata i izvan granica Hrvatske. Savič i Glavan u Varaždinu su odradile dio vježbovne nastave u Općoj bolnici Varaždin, Caritasovu domu u Ivancu i odjelu Hitne medicine Opće bolnice u Koprivnici.

Svi uključeni u razmjenu izrazili su zadovoljstvo postignutom suradnjom i kvalitetom vježbovne nastave, a studentice su ostavile izvrstan dojam kod svih s kojima su surađivale, čime se otvara daljnji prostor za međusobnu suradnju i razmjenu, kako između Veleučilišta i Visoke šole za zdravstvo iz Novog mesta, tako i šire. Studentice iz Slovenije u razmjeni će boraviti do kraja akademske godine.

Prva razmjena stranih studenata Veleučilištu, nakon što su u sklopu drugih međunarodnih projekata studenti Veleučilišta odradili stručne prakse u Irskoj i Češkoj, daljnji je nastavak međunarodnih aktivnosti Veleučilišta u segmentu razmjene studenata.

Galerija