Tjedan za opuštanje uz Retro gaming week u Tehnološkom parku Varaždin

Ako su uspješno položeni ispiti iz vas, ili pak ako vam treba malo vremena za odmor od učenja, od 19.02 do 25.02. Tehnološki park Varaždin ima događanja upravo za to.

Retro igraonica

U učionici Tehnološkog parka bit će izložene i dostupne za korištenje retro i arkadne konzole te računala na kojima ćete imati prilike zaigrati Tetris, Super Mario, Space Invaders, CastleWolfstein i mnoge druge igre. Zabavljanje na konzolama omogućeno je za sve uzraste, a ovisno o tome koliko vremena želite provesti u igraonici pripremili su za vas i različite modele. U jutarnjem terminu od 8:00 do 10:00 bit će besplatan  ulaz, a broj ulaznica nije ograničen, već je potrebna samo prijava. U popodnevnim terminima od 12:00 do 16:00 moći će se rezervirati termin i igrati ili samo 1 dan ili svaki dan uz naknadu od 10 eura za 1 dan ili 35 eura za cijeli tjedan. U tom periodu bit će omogućeno boraviti u učionici cijelo vrijeme.

Prijave:  https://forms.gle/da2NkR1ufb7WEKSC7

Gaming: zabava ili zarada?

U utorak, 20.02. od 14:00 do 15:00 u multimedijskoj dvorani bit će predstavljanje dvije zanimljive teme, a nakon toga neformalno druženje uz pizzu.

Prvu temu Video igre: industrija ili zabava donosi Tomislav Gojević iz Fury Studios. Fury studios je tvrtka koja razvija video indie igre iz serije Kingdom, West of Dead  i mnoge druge. Rade 2D/3D produkciju i animacije, tehničku podršku, optimizaciju kodova i kontrolu kvalitete za Raw Fury, poznati švedski brand u stvaranju video igara.

Drugu temu, Cloud gaming donose Petar Starčević i Danijel Martinek iz startupa Clastr, kojima je cilj ponuditi mogućnost internetskog korištenja resursa tuđeg računala za igranje igara ili „najam“ vlastite opreme u istu svrhu. Cilj im je stvoriti zajednicu igrača koji će moći međusobno dijeliti resurse, ali i zarađivati novac svojim računalom.

Sudjelovanje je besplatno.

Prijave: https://bit.ly/4boQShp

Fortnite Turnir

U subotu, 24.02. nas očekuje FORTNITE turnir, a prijaviti se možete već sada putem linka:  https://www.vgwpula.com/signin

Galerija
Prilozi