Studentice Sveučilišta Sjever prvakinje Hrvatske u odbojci na snijegu

Ekipa Sveučilišta Sjever sudjelovala je na prvom izdanju UniSportHR Snow, nacionalne završnice u zimskim sportovima održane na Platku u organizaciji Hrvatskog akademskog sportskog saveza.

Naše studentice su branile boje sjevera u odbojci na snijegu, te između devet visokoškolskih ustanova - Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište u Rijeci, Sveučilište Sjever, Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru, Veleučilište PAR, Tehničko veleučilište u Zagrebu, Zagrebačke škole ekonomije i managementa, Veleučilište Ivanić-Grad, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, predstavnice Sjevera postale u prvakinje!

Iako su izgubile u prvom kolu od Sveučilišta Josipa Dobrile u Puli s rezultatom 24:22, naše studentice su ostvarile dvije pobjede protiv ŽŠEM-a (21:14) i TVŽ-a (21:12). Nakon toga, pobijedile su Sveučilište u Zagrebu u polufinalu (21:19) te se plasirale u finale protiv Sveučilišta Josipa Dobrile. U finalu su uvjerljivo pobijedile s rezultatom 21:18, i postale prve pobjednice ovog natjecanja čime su osigurale nastup na Europskom prvenstvu u talijanskim Dolomitima krajem godine.

Ekipu Sveučilišta Sjever činile su Mia Vrhar, Lana Stanković, Nola Vidović i Kaja Blaguški pod vodstvom profesora Nedjeljka Pavleca.

Galerija