Suradnja Odjela za graditeljstvo i Odjela za geodeziju i geomatiku sa Thu Dau Mot i Van Lang University iz Vijetnama

Dana 7. prosinca 2023. godine, održan je prvi virtualni sastanak s predstavnicima Sveučilišta Thu Dau Mot iz istoimenog grada u Vijetnamu. Sastanku su prisustvovali nastavnici s Odjela za graditeljstvo, izv. prof. dr. sc. Bojan Đurin, koji je bio pokretač suradnje, te doc. dr. sc. Aleksej Aniskin, koordinator za međunarodnu suradnju Odjela za graditeljstvo.

Sastanku su također prisustvovali nastavnici s Odjela za geodeziju i geomatiku, prof. dr. sc. Vlado Cetl i doc. dr. sc. Nikola Kranjčić.

Interes obje institucije za suradnju razvijen je kroz znanstvena istraživanja i program Erasmus+ mobilnosti, što je rezultiralo potpisivanjem Memoranduma o suradnji.

Zatim je 18. siječnja 2024. godine, održan webinar s predstavnicima Sveučilišta Van Lang iz grada Ho Chi Minh u Vijetnamu, na kojem je izv. prof. dr. sc. Bojan Đurin održao izlaganje pod nazivom "Modern Approaches to the River Flow and Velocity Analysis."

Interes za nastavak suradnje bio je obostran i jasno izražen, što će rezultirati budućim zajedničkim znanstvenim istraživanjima.

Galerija