Djelatnice Sveučilišta Sjever boravile na Sveučilištu u Aveiru u Portugalu

U okviru Erasmus+ mobilnosti u svrhu osposobljavanja nenastavnog osoblja, Monika Habek, mag. oec. Rukovoditeljica Odjela za studije SC Koprivnica, Nevena Ladić, univ. spec. oec., Rukovoditeljica Odjela za studije SC Varaždin te Ines Ožvald, mag. rel. publ. Tajnica u Odjelu rektorata boravile su na International Staff Weeku Sveučilišta u Aveiru u Portugalu u razdoblju od 22. do 26. svibnja 2023. godine.

Osnovni ciljevi naše prijave na Erasmus + natječaj bili su stjecanje novih iskustava u području visokoškolskog obrazovanja, jezika i kulture, promicanje suradnje između visokoškolskih ustanova te stjecanje novih znanja i vještina koje su važne za obavljanje aktivnosti na postojećim radnim mjestima.

Zahvaljujući brzoj realizaciji zaposlenica iz Odjela za znanost, umjetnički rad i međunarodnu suradnju stiglo je pozivno pismo te plan i program našeg boravka na Sveučilištu u Aveiru.

Prvi dan imale smo uvodni sastanak te organiziranu radionicu učenja portugalskog jezika uz razgledavanje kampusa. Ostale dane smo uz tradicionalnu vožnju Moliceiro brodom, posjetu kreativnom znanstvenom parku te Santa Joana muzeju imali organizirane prezentacije sveučilišta iz Europe, ali i šire (BiH, Poljska, Turska, Alžir, Indija) koji su sudjelovali na International Staff Weeku. Također, nastavno i nenastavno osoblje Sveučilišta u Aveiru održali su prezentacije i kreativne radionice.  Sveučilište u Aveiru osnovano je 1973. godine te danas broji preko 13600 studenata prijediplomskih studija te 3800 studenata poslijediplomskih studija. Danas je ono priznato kao jedno od inovativnijih sveučilišta u Portugalu po kvaliteti svoje nastave i istraživanja te po suradnji s regionalnim i nacionalnim poduzećima.

Drago nam je što sam imale priliku realizirati ovo Erasmus + iskustvo te bi ga sigurno ponovile. Ovim putem se zahvaljujemo prorektorici za znanstveno-umjetnički rad i međunarodnu suradnju, prof. dr. sc. Anici Hunjet koja nam je omogućila da realiziramo Erasmus+ iskustvo te gospođi Pauli Xavier iz Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Aveiru koja je organizirala naš cjelokupan boravak.