Gostujuće predavanje dr.sc. Andreja Grubišića na Prijediplomskom studiju Poslovanje i menadžment

Dr. sc. Andrej Grubišić, iz tvrtke „Grubišić & Partneri", održat će u utorak, 16. svibnja 2023., s početkom u 15:15 sati gostujuće predavanje na temu „Konzervativni pogled na ekonomiju: individualna odgovornost i ekonomske slobode". Predavanje će se održati u Sveučilišnom centru Koprivnica, u dvorani A02, studentima prijediplomskog stručnog studija Poslovanje i menadžment, u sklopu kolegija Makroekonomija.

Dr. sc. Andrej Grubišić krajem 2007. godine  obranio je doktorsku disertaciju iz područja financija na Business School Lausanne u Švicarskoj. Magistrirao je na temu financija 2003. godine na Webster University, St. Louis, SAD. Karijeru je započeo 2002. u SAD-u na poslovima financijskog analitičara u kompaniji Sodexho Inc. Godine 2003. dolazi u Hrvatski Telekom na poziciju asistenta u uredu člana Uprave za financije gdje je zadužen za poslove riznice i korporativnih financija, nakon čega prelazi u odjel strategije gdje upravlja procesom strateškog planiranja za sve članice T-HT grupe. Četiri godine kasnije postaje član uprave društva za upravljanje investicijskim fondovima Platinum Invest čiji je suvlasnik do kraja 2008. kad prodaje svoj udjel i prelazi na mjesto direktora korporativnih financija unutar Erste Grupe zadužen za hrvatsko tržište s fokusom na projekte spajanja i preuzimanja, dokapitalizacije i financijska restrukturiranja.

Početkom 2010. osniva tvrtku za poslovno i financijsko savjetovanje – Grubišić & Partneri. Dugogodišnji je profesor na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta na predmetima ˝Poslovne financije˝ i ˝Financijski menadžment˝.