Započelo istraživanje EUROGRADUATE

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske dana 9. prosinca 2022. godine predstavljeno je istraživanje EUROGRADUATE i projekt GT CROATIA. Istraživanje EUROGRADUATE je istraživanje u odabranim zemljama Europske unije koje je Europska komisija pokrenula 2018. godine s ciljem stvaranja pretpostavki za praćenje razvoja karijera osoba s diplomom visokog obrazovanja diljem Europe.

Druga faza istraživanja EUROGRADUATE Survey započela je 2022. godine, a nositelj provedbe za Republiku Hrvatsku je Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske. Na razini Europske unije istraživanje koordinira Njemački centar za istraživanje visokog obrazovanja (DZHW).

Anketiranje se provodi na način da osobe koje su stekle diplomu u akademskim godinama 2016./2017. i 2020./2021. dobiju poveznicu za ulazak u anketu na svoju e-mail adresu. Kako se radi o gotovo 65.000 diplomiranih pozivi će na stizati postupno u narednom razdoblju.

Ako bilo tko među osobama s diplomom iz ciljane skupine želi odmah svoju pristupnicu u istraživanje istu može zatražiti na e-mail: eurograduate@mzo.hr