Održan prvi sjEvent – studentska revija kratkometražnih filmova

Filmovi bivših i sadašnjih studenata Sveučilišta Sjever predstavljeni su na novom događanju pod nazivom sjEvent, koje je održan u utorak, 14. lipnja 2022. godine, u Kinu Velebit u Koprivnici.

Studenti prve godine diplomskih studija Komunikologija, mediji i novinarstvo te Medijski dizajn, okupljeni na izbornom kolegiju Produkcija multimedijskog sadržaja, predstavili su na ovom događanju jedinstvenu reviju kratkometražnih filmova. Prikazani su radovi kreirani pod mentorstvom profesora Sveučilišta Sjever, ali i gostujući filmovi Kinokluba Zagreb, najstarijeg kluba filmskih amatera u jugoistočnoj Europi koji djeluje kao platforma koja podupire potpunu autorsku slobodu.

Na sjEventu gostovala je Iva Gavrilović koja od 2018. godine djeluje kao autor unutar Kinokluba kroz kratke eksperimentalne filmove. Vodila je razne radionice za montažu te montirala kratke filmove, komercijalne videe, video projekcije i televizijske projekte.  Montažu je diplomirala na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Suorganizator revije kratkometražnih filmova bilo je Pučko otvoreno učilište Koprivnica.

Galerija
Prilozi