Sveučilište Sjever i Razvojno-edukacijski centar za metalsku industriju Metalska jezgra Čakovec potpisali Sporazum o suradnji

Sveučilište Sjever i Razvojno-edukacijski centar za metalsku industriju; Metalska jezgra Čakovec su u četvrtak, 28. travnja 2022. godine formalno pokrenuli suradnju potpisivanjem Sporazuma o suradnji.

Tom su prilikom Sporazum potpisali prof.dr.sc. Marin Milković, rektor Sveučilišta Sjever i dr.sc. Mario Šercer, ravnatelj Razvojno – edukacijskog centra za metalsku industriju, Metalske jezgre Čakovec.

Razvojno-edukacijski centar za metalsku industriju Metalska jezgra Čakovec je ustanova koja provodi istraživanja na području tehničkih znanosti, polje strojarstvo i računarstvo, usmjerenih na jačanje znanstvene izvrsnosti, stvaranje društva znanja te povećanje konkurentnosti metalske i povezanih industrija.  Potpisivanjem ovog Sporazuma definirana su načela uspostave i razvijanja dugoročne partnerske suradnje između Sveučilišta Sjever i Metalske jezgre Čakovec na području obrazovanja i razvoja ljudskih resursa kroz različite oblike međusobne potpore.

Na potpisivanju Sporazuma nazočili su i doc.dr.sc. Petar Mišević; prorektor za suradnju s gospodarstvom, EU projekte i međuinstitucijsku suradnju Sveučilišta Sjever, izv.prof.dr.sc. Vlado Tropša; prorektor za nastavu i akademska pitanja, izv.prof.dr.sc. Sanja Šolić; pročelnica Odjela za strojarstvo te predstavnice Metalske jezgre Čakovec.

Galerija