Posjet Sveučilištu Sjever u sklopu projekta „Democrac(z)y - Crazy for active participation"

U sklopu jedne od aktivnosti projekta Erasmus+ „Democrac(z)y - Crazy for active participation" čiji je nositelj dječji vrtić "Dječji svijet" na Sveučilištu Sjever u Sveučilišnom centru Varaždin održan je posjet svih partnera projekta koji su se tom prilikom upoznali s radom Sveučilišta Sjever. Naime, Erasmus+ projekt "DEMOCRAC(Z)Y - Crazy for active participation" provodi dječji vrtić "Dječji svijet" koji je ovom prilikom bio domaćin prvoj mobilnosti unutar projekta na kojoj sudjeluju predstavnici četiri europska vrtića i jedne osnovne škole iz Grčke, Italije, Španjolske i Belgije.

Sveučilište Sjever prisutnim je partnerima predstavila Paula Halić, Erasmus koordinatorica sa Sveučilišta Sjever, dok ih je izv.prof.dr.sc. Vlado Tropša, prorektor za nastavu i studentska pitanja pobliže upoznao sa studijskim programima, aktivnostima i projektima Sveučilišta Sjever što su svi prisutni pratili s iznimnim interesom.

Partneri su stigli  na razmjenu stručnih iskustava s ciljem unapređivanja odgojno obrazovnog rada u svojim sredinama te će u vrtiću kroz tjedan dana sudjelovati u brojnim aktivnostima s djecom i roditeljima. U sklopu aktivnosti ove prve mobilnosti projekta članovi tima su tijekom boravka na Sveučilištu Sjever odradili refleksiju do tada odrađenih aktivnosti te su naveli Sveučilište Sjever kao primjer dobre prakse koje je aktivan sudionik iz područja komunikacije i suradnje sa zajednicom.