Sveučilište Sjever domaćin šestog Psihošpancira

U suorganizaciji Odjela za sestrinstvo Sveučilišta Sjever i Društva psihologa Varaždin, u subotu 11. rujna 2021. godine u Sveučilišnom centru Varaždin održao se, sada već šesti po redu, Psihošpancir (uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.) Psihošpancir je stručni skup koji okuplja brojne stručnjake iz raznih područja, a posebice iz područja mentalnog zdravlja. Otvoren je za studente, građanstvo te stručnu javnost: medicinske sestre, fizioterapeute, psihologe, liječnike, socijalne radnike, odgojitelje i nastavnike te je bodovan od strane strukovnih komora.

Predavače i sve prisutne na otvorenju su pozdravili pročelnica Odjela za sestrinstvo, doc.dr.sc. Marijana Neuberg, predsjednica Hrvatske psihološke komore Andreja Bogdan, prorektor Sveučilišnog centra Varaždin prof.dr.sc. Damir Vusić, zamjenik gradonačelnika grada Varaždina Miroslav Marković te državni tajnik Ministarstva znanosti i obrazovanja Tomislav Paljak, koji se prisutnima obratio online putem.

Tijekom cijelog dana održano je više od 50-ak zanimljivih radionica, a naglasak ovogodišnjeg Psihošpancira bio je na temama vezanim uz izazove online nastave te utjecaja epidemije bolesti COVID-19 na socioekonomski status i zdravlje pojedinaca te potres u Republici Hrvatskoj, doc.dr.sc. Neuberg je naglasila važnost zaštite onih koji na svom poslu brinu o drugim ljudima, a to su upravo sudionici Psihošpancira različitih profila, među kojima su i medicinske sestre/tehničari. Psihošpancir je i ove godine imao međunarodni karakter s predavačima iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Sjedinjenih Američkih Država.

Zahvaljujemo svim predavačima na zanimljivim i poučnim predavanjima, kao i nastavnicima te studenticama volonterkama koji su pomogle u organizaciji cijelog Psihošpancira.

Zbog epidemiološke situacije i kako bi što većem broju zainteresiranih omogućili sudjelovanje na predavanjima i radionicama dio programa Psihošpancira odvijao se i online.

Osim na Sveučilištu Sjever, Psihošpancir se održao i na Međimurskom veleučilištu, 10. rujna 2021. godine.