Sveučilište Sjever i Dječja bolnica Srebrnjak potpisali Sporazum o suradnji

Na Sveučilištu Sjever, u Sveučilišnom centru Varaždin, u srijedu, 24. veljače 2021. svečano je potpisan Sporazum o suradnji između Sveučilišta Sjever i Dječje bolnice Srebrnjak,  čime je i formalno započeta suradnja između ovih dviju ustanova.

Sporazum su potpisali rektor Sveučilišta Sjever, prof. dr. sc. Marin Milković te ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak dr. sc. Ivo Dumić Čule. Ovim Sporazumom započeta je suradnja primarno u svrhu znanstveno-istraživačke, nastavne i stručne djelatnosti u provođenju preddiplomske i diplomske nastave te edukacije studenata preddiplomskog i diplomskog studija sestrinstva Sveučilišta Sjever u navedenoj ustanovi.

Ravnatelj dr. sc. Dumić Čule tom je prigodom naglasio kako u sklopu DB Srebrnjak uskoro počinje izgradnja Centra za translacijsku medicinu:  "U planu je značajna znanstvena suradnja naših dviju institucija. Sveučilište Sjever uložilo je iznimne napore u opremanje i razvoj laboratorija za biomedicinska istraživanja, što predstavlja osnovu za zajednički znanstveni razvoj i djeljenje resursa ovih institucija."

Svečanom potpisivanju Sporazuma nazočila je i doc. dr. sc. Marijana Neuberg, pročelnica Odjela za sestrinstvo. „Odjel za sestrinstvo ostvaruje izvrsnu suradnju koja je formalizirana Sporazumima o suradnji sa preko više od 40 zdravstvenih ustanova. Drago nam je što je i Dječja bolnica Srebrnjak kao jedna od suradnih ustanova sada naš službeni partner i što će naši studenti i nastavnici moći izmjenjivati znanje i iskustva sa djelatnicima Bolnice te razvijati svoje potencijale na obostrano zadovoljstvo."

Galerija