Međunarodno istraživanje "Procjena utjecaja COVID-19 pandemije na mentalno zdravlje studenata"

Dragi studenti i studentice,

U tijeku je međunarodno istraživanje "Procjena utjecaja COVID-19 pandemije na mentalno zdravlje studenata" u koje su uključene države iz cijelog svijeta.

Prema procjenama stručnjaka, aktualna pandemija mogla bi ostaviti posljedice na mentalno zdravlje, stoga bi nam Vaše sudjelovanje u istraživanju dalo vrijedan doprinos boljem razumijevanju aktualnog psihičkog funkcioniranja i budućem kvalitetnijem tretmanu posljedica epidemije i okolnosti vezanih uz epidemiju na mentalno zdravlje studenata u Hrvatskoj.

Pozivamo Vas da se priključite istraživanju ispunjavanjem anonimnog upitnika kojem je moguće pristupiti putem sljedeće poveznice https://forms.gle/cVQTiETcdKHJDU9J8 te na taj način doprinesete uspješnijoj borbi s pandemijom s psihijatrijskog i psihološkog aspekta.

Više o istraživanju:

Procjena utjecaja COVID-19 pandemije na mentalno zdravlje studenata" je međunarodno istraživanje koje je inicijativa suradnje Aristotle Sveučilišta Thessaloniki, Grčka i Svjetskog psihijatrijskog društva (WPA). Upitnici procjenjuju različite aspekte općeg mentalnog funkcioniranja te potreba i ponašanja koje bi se mogle pojaviti u populaciji studenata tijekom COVID- 19 epidemije, bilo kao posljedica same epidemije ili radi mjera usvojenih u svrhu njezine kontrole. Koordinator istraživanja je profesor Kostas Fountoulakis, sa Sveučilišta Aristotel u Solunu, Grčka. Koordinator za Hrvatsku je istraživačka skupina Klinike za psihijatriju i psihološku medicinu Kliničkog bolničkog centra Zagreb pod vodstvom profesora Mire Jakovljevića.

Etičnost i povjerljivost podataka:

Istraživanje je dobilo odobrenje za provedbu od Etičkog povjerenstva KBC-a Zagreb, anonimno je, a podaci su dostupni istraživačima i analiziraju se na grupnoj razini. Studenti prije ispunjavanja upitnika daju informirani pristanak.

Rezultati prikupljeni u Hrvatskoj će poslužiti kao izniman doprinos međunarodnoj bazi podataka o utjecaju COVID-19 na mentalno zdravlje studenata, stoga je Vaša podrška i pomoć izrazito važna u realizaciji istraživanja.