Doktorandi oduševljeni Sveučilišnim doktorskim studijem Mediji i komunikacija

Natječaj za upis na poslijediplomski Sveučilišni (doktorski) studij Mediji i komunikacija za stjecanje akademskog stupnja doktorice/doktora znanosti produljen je do 15. studenoga 2020. godine.
Ovaj doktorski studij, utemeljen na suvremenim tijekovima u promišljanju informacijsko-komunikacijskih znanosti, usmjeren je prema obrazovanju istraživača na način da ispunjavaju zahtjeve tržišta rada te pridonose stvaranju novih i relevantnih znanja koje će moći primjenjivati u profesionalnom okruženju. Naglasak je stavljen na unapređivanje znanja kroz izvorno istraživanje, mentorski rad s doktorandima, a posebice na transformaciju kandidata u aktivnu, kritičnu masu. Da je to doista tako potvrđuju i izjave doktoranada, koji su svi redom oduševljeni studijem.

„Sveučilište Sjever izvrstan je primjer mlade institucije u usponu, koja je po svojoj okrenutosti suvremenim i novim smjerovima studiranja jedinstvena u Hrvatskoj. Nakon preddiplomskog studija kulturologije na Sveučilištu u Rijeci te diplomskog studija novinarstva na Sveučilištu u Zagrebu, odlučio sam se za nastavak školovanja na Sveučilištu Sjever na doktorskom studiju Mediji i komunikacija, koji pruža iznimno visoku izbornost kolegija i ostalih aktivnosti, što doktorandima omogućuje usmjeravanje k željenom području. Nakon odslušane prve godine, u kojoj se nažalost dogodila korona kriza, mogu ustvrditi da su predavači pokazali spremnost na novonastalu situaciju te veliku fleksibilnost, a u nastavi na daljinu nije se izgubilo na sadržaju ni na kvaliteti. Iako sam praktično još na početku, osjećam se dobro i ponosno kao student Sveučilišta Sjever“, ističe Neven Protić, mag. novinarstva.

„Poslijediplomski doktorski studij Mediji i komunikacija omogućava izbor kolegija kojima sami kreirate studij sukladno osobnim interesima i afinitetima. Radom u malim grupama, studij omogućava i direktno povezivanje s drugim doktorandima i profesorima, stvarajući suradničko okružje izuzetno pogodno za osobni rast i profesionalni razvoj te suradnju na brojnim projektima Sveučilišta Sjever. Ako želite moderan i kvalitetan poslijediplomski doktorski studij, Mediji i komunikacija su izvrstan izbor za unaprijediti znanje i vještine, steći nova iskustva i prijatelje...“, naglašava mr.sc. Vesna Haluga, pročelnica Upravnog odjela za poslove župana Međimurske županije.

„Kako je radio moja neupitna strast gotovo 15 godina, a istodobno ne propuštam niti jednu priliku za dodatno obrazovanje, prva sam generacija doktorskog studija Mediji i komunikacija na Sveučilištu Sjever. Sada nakon dvije godine iskustva zaista mogu reći da je putovanje u znanost bila izvrsna odluka. U Koprivnici svakodnevno nailazim na stručnost i otvorenost svih profesora, podršku svog savjetnika, proaktivnost i brigu voditeljice studija te ugodnu atmosferu cjelokupnog Sveučilišta. Ništa drugačije nije bilo niti za vrijeme pandemije tijekom koje su radionice prebačene u online varijantu, a svi su profesori bili dostupni te spremni na suradnju i još intenzivniji rad. Doktorski studij je u svakom slučaju velika žrtva i odricanje, no također i izvor zadovoljstva i novih suradnika/prijatelja te kvalitetnog razvoja svoje ličnosti“, ističe Anita Šulentić, mag. novinarstva, prokuristica u tvrtki AMM Global Institut d.o.o.

„Zbog izuzetno pozitivnog iskustva na Diplomskom sveučilišnom studiju Poslovne ekonomije, odlučila sam nastaviti svoje obrazovanje na ovom Sveučilištu, kroz Poslijediplomski sveučilišni doktorski studij Mediji i komunikacija. Kvaliteta ovog studija rezultat je timske sinergije kvalitetnih profesora, koji doktorandima na izrazito poticajan način prenose potrebna im znanja. Kvalitetno izvođenje nastave nije izostalo niti u situaciji pandemije koronavirusa; organizirano je online izvođenje nastave, a na takav način odrađene su i radionice, diskusijske grupe te gostujuća predavanja, koja kvalitetom pariraju kontaktnoj nastavi“,  kaže Samanta Kocijan, mag. oec.

„Kao prvoj diplomantici studija Odnosa s javnostima Sveučilištu Sjever velika mi je želja još 2015. bila nastaviti obrazovanje na doktorskom studiju. Zanimljivost i raznolikost kolegija i njihovih nositelja, model studiranja i fleksibilnost obveza, bili su odlučujući u izboru upravo za studij Mediji i komunikacija, iako sam razmatrala i druge doktorske studije ne samo u Hrvatskoj već i inozemstvu. Kada sam i na rang listi prve generacije budućih prvih doktora znanosti na Sveučilištu Sjever bila i prvorangirana, odluka je odmah bila, usprkos svim brojnim obvezama koje nosi novinarski posao s kojim se bavim više od dva desetljeća, krenuti u doktorsku avanturu. I tada se potvrdila ona stara uzrečica 'kada ima volje, nađe se i načina'. Predavanja i obveze prve godine brzo su prošle, a druga godina donijela je vjerojatno situaciju koja se događa jednom u životu. Gotovo preko noći trebalo se preorijentirati na online okruženje, no i to se na Sveučilištu Sjever pokazalo kao pun pogodak. Od planiranih nekoliko radionice na početku akademske godine u „fizičkom“ obliku na kraju sam u online okruženju nazočila na njih više od 10 i tako stekla nova vrijedna znanja. Sada kada sam na pragu obrane teme i pisanja najvažnijeg rada u obrazovanju mogu reći da je obrazovanje na Sveučilištu Sjever bila najbolja odluka, koja će nadam se otvoriti mi vrata u daljnjem znanstvenom napredovanju, a rado ću i svojim primjerom pokazati kako je cjeloživotno obrazovanje nužnost, ali pomalo i odmak od uobičajenog života i rada, ali i uvijek u modi“, zaključuje Jelena Blaži, mag. rel. publ., urednica na VTV Televiziji.

Galerija