Uspješno obranjeni prvi diplomski radovi na studiju Sestrinstvo- menadžment u sestrinstvu

Putem videokonferencijskog sustava Google Meet Sveučilišta Sjever, u petak 17. srpnja 2020. održane su prve obrane diplomskih radova na diplomskom sveučilišnom studiju Sestrinstvo- menadžment u sestrinstvu. Student Sebastian Cvek uspješno je obranio diplomski rad naziva  „Upale pluća povezane sa strojnom ventilacijom“ pod mentorstvom doc. dr. sc. Tomislava Meštrovića na diplomskom sveučilišnom studiju Sestrinstvo- menadžment u sestrinstvu i time službeno postao prvi magistar sestrinstva; mag.med.techn.

Velik je to uspjeh za naš studij, a posebno mi je drago što je upravo kolega Sebastian Cvek prvi koji je obranio diplomski rad jer je on i tijekom studija bio upravo ono što se od studenta ovog značajnog diplomskog studija očekuje, koji ima velik naglasak upravo na znanstvenoj komponenti. Važnost i uloga magistara sestrinstva je od neprocjenjive važnosti i ovaj studij dobiva sve više na važnosti i značaju, ono što mu i pripada. Vi ste na razini kakvu magistri sestrinstva trebaju imati- aktivno promatrati, analitički sagledati problem, donijeti zaključke i pokazati i prenositi dalje što Vam je obrazovanje dalo, kako u profesionalnom tako i u osobnom životu. Vaša je obaveza očuvanje digniteta sestrinske profesije, ono što ste uspješno radili i tijekom samog studija.“, uz čestitke je istaknula pročelnica Odjela za sestrinstvo doc. dr. sc. Marijana Neuberg.

Bila je čast i zadovoljstvo biti student Sveučilišta Sjever- naglasio je na kraju Sebastian Cvek, a isto je potvrdila i Ivana Martinjak koja je također uspješno obranila diplomski rad naziva „Otkrivanje karcinoma kroz programe probira u općim ordinacijama Zlatar Bistrice od 2015. do 2020. “ pod mentorstvom doc. dr. sc. Ivana Milasa.

Sestrinstvo- menadžment u sestrinstvu jedan je od najmlađih diplomskih sveučilišnih studija na Sveučilištu Sjever koji je izvođenjem krenuo u akademskoj godini 2018./2019. stoga na Odjelu ne kriju zadovoljstvo ovim velikim uspjehom i prvim stečenim titulama magistra/e sestrinstva.

Sveučilište Sjever i Odjel za sestrinstvo čestitaju prvim mag.med.techn. na ovom velikom uspjehu!